Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konjanici

Alka bi se mogla peti put održati izvan Sinja, i to u – Vukovaru

alka
Arhiva VL
03.02.2011.
u 19:35

U dosadašnjoj gotovo 300-godišnjoj tradiciji Alka se, osim u Sinju, održavala samo u Zagrebu, Beogradu, Budimpešti i Beču

Već nekoliko mjeseci razgovara se o mogućnosti da se Sinjska alka održi u Vukovaru, rečeno je na konferenciji za novinare na kojoj su čelnici Sinja, Šibenika, Trogira i Vukovara potpisali ugovore o sanaciji nekoliko vukovarskih ulica.

Prema riječima sinjskoga gradonačelnika Ivice Glavana, ta je ideja prije nekoliko mjeseci pokrenuta u njegovim razgovorima s gradonačelnikom Vukovara Željkom Sabom i predsjednikom Alkarskoga viteškog društva Stipom Jukićem. Planirano je da se Alka održi u Ulici J. J. Strossmayera koja je dovoljno dugačka i ravna i na koju bi se za ovu namjenu moralo nasuti velike količine pijeska.

– Sa svih strana postoji dobra volja, ali ipak treba još mnogo toga dogovoriti i pripremiti. Ključno je osigurati potporu Ministarstva poljoprivrede jer se za Alku mora osigurati i mnogo opreme, prijevoz konja i svega drugoga – rekao je Glavan. U dosadašnjoj gotovo 300-godišnjoj tradiciji Sinjska alka samo se četiri puta održavala izvan Sinja – u Zagrebu, Beogradu, Budimpešti i Beču.

Komentara 38

OB
-obrisani-
17:28 04.02.2011.

Sinjani ne dajte Alku, jedino kobile mogli bi dat da vam ih oplode Hercegovci zbog delux rase.........

Avatar vh1
vh1
17:55 04.02.2011.

Ma kakva ALKA, igre i igrice…..???????? Otvorite ljudima 1000 radnih mjesta. Dosta je više zahebavanja i trgovanja sa Vukovarskom tragedijom. Prestanite vukovarcima prodavati domoljubnu patetiku. To više niko ne PUŠI……

CB
cba
07:40 04.02.2011.

Već vidim počasni gost TADIĆ. Da na koplju haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije