Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
linić brani pomoćnicu

'Ako šefica Porezne bude smijenjena, to će biti zbog politike, a ne nestručnosti'

Slavko Linić Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.04.2014.
u 09:44

Ministarstvo financija provelo je internu istragu i nije utvrdilo propuste u radu šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, poručio je ministar financija i dodao da je i smjena njegova bivšeg pomoćnika Branka Šegona bila politička odluka, jer je procijenjeno da je interes stranke bio ugrožen

Ministar financija Slavko Linić danas je pred sjednicu Vlade rekao kako je Ministarstvo provelo internu istragu i da nije utvrđen nikakav propust u radu šefice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec, osumnjičene da je dala blokirati provođenje ovrhe nad osječkim poduzećem OLT.

Rekao je da ako ona i bude smijenjena, kako to neće biti zbog njezine nestručnosti i propusta u radu, već da će to biti politička odluka SDP-a, stranke kojoj pripada.

U tom kontekstu Linić je rekao i da je smjena njegova pomoćnika Branka Šegona, po nalogu premijera Milanovića, isto bila politička odluka, koja nije bila donijeta zato što je Šegon bio nestručan, već zato što je procijenjeno da je interes stranke bio ugrožen.

- To nije bila stručna, nego politička odluka kojoj sam se ja povinovao, kaže Linić i dodaje da će isto napraviti, da će poštovati političku odluku premijera i šefa SDP-a Milanovića ako se odluči iz politilkih razloga smijeniti Nadu Čavlović Smiljanec.

Linić je još jednom nahvalio svoga bivšeg pomoćnika i kazao kako je on bio izvrstan na toj poziciji, da je dobro radio i da je vrlo stručan...

>>USKOK donio rješenje o otvaranju istrage protiv Nade Čavlović Smiljanec

>>Svađa na vrhuncu: Olujni vikend na relaciji Milanović – Linić

Komentara 41

BA
balic
10:07 30.04.2014.

:-) Sigurno Linicu ,isto tako ako ti budes smjenjen bit ces zbog "politike"(HDZ.a) a ne tvoje nestrucnosti... ajde idi kopat mozda nesto time doprineses drustvu..

Avatar Vuglec
Vuglec
10:14 30.04.2014.

Predviđam prvi debakl u nizu sdepenjara na izborima za EU parlament.

Avatar Carrera
Carrera
11:05 30.04.2014.

a kad će linić biti smijenjen? što se čeka? pa taj lik je upetljan u milijun afera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije