Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaustavljanje ovrhe

USKOK donio rješenje o otvaranju istrage protiv Nade Čavlović Smiljanec

Nada Čavlović Smiljanec
Foto: Anto Magzan/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
29.04.2014.
u 21:00

Ravnateljicu Porezne uprave sumnjiči se da je počinila kazneno djelo trgovanja utjecajem i to tako što je zaustavila ovrhu osječkog OLT-a.

USKOK je još početkom prošloga tjedna, i to predzadnji dan mandata Mladena Bajića na čelu Državnog odvjetništva povodom policijske kaznene prijave donio rješenje o otvaranju istrage protiv ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlović Smiljanec.

Ravnateljicu Porezne uprave sumnjiči se da je počinila kazneno djelo trgovanja utjecajem i to tako što je zaustavila ovrhu osječkog OLT-a. Doneseno je rješenje o proširenju i provođenju istrage protiv nje i osječkog tajkuna Željka Biloša.

Prijava, a potom i istraga protiv šefice Porezne uprave i pomoćnica ministra financija Slavka Linića uslijedila je nakon što se pod istragom našle pročelnica Porezne uprave Osijek Ružica Kovačević. U sklopu istrage tijela kaznenog progona došla su do ozbiljne sumnje da je Čavlović Smiljanec potakla Kovačević da zaustavi ovršni postupak nad tvrtkom OLT osječkog tajkuna Biloša. Time OLT-u omogućeno da, sve do predstečajne nagodbe u svibnju 2013. nesmetano posluje preko svojih računa. Propustilo
se ovršiti 10,5 milijuna kuna, a državni proračun je oštećen za najmanje 11,88 milijuna kuna, tvrdi USKOK.

Čavlović Smiljanec je ovog vikenda dala izjavu povodom otvaranja istrage i tvrdi da ne poznaje Biloša, kao i da sa svime za što ju se optužuje nema nikakve veze. Podržao ju je i ministar financija, ali s figom u džepu jer je tek na web stranicama Ministarstva financija objavio obrazloženje u kojem pojašnjava kako je tekao ovršni i predstečajni postupak protiv OLT-a i ustvrdio da ne vidi odgovornost svoje pomoćnice.

>> Otvorena istraga protiv šefice Porezne uprave 

>> 'Čavlović Smiljanec nije odgovorna za propuste i može nastaviti raditi'

Komentara 40

LO
lokun
18:19 29.04.2014.

Drugarice Čavlović, kopija nikada nije kao orgial to bi trebala znati. Svi se sjećamo TVOJIH DUGOVA PO KARTICAMA jednoj banci a danas svaki dan imaš novu garderobu, frizuru... itd. ko to sve plaća, ovo za kopiju vratimo se poruci ii drugarica Merzel ili kako je zovu crvena barunica također je sazivala konferencije za tisak i vikalama dajte molim vas. Iz toga ste trebali nešto naučiti a ne kopirati svoga idola.

Avatar Carrera
Carrera
18:08 29.04.2014.

kad će USKOK navratiti do Linića? što se čeka? previše se prašine diglo oko njega i vrijeme je da ga se malo pročešlja

PA
paco1
18:18 29.04.2014.

Svaki tjedan jedna lopuža.. Kad će Linić na red doć?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije