Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dezorganicija i sporost

Ljutiti mještani Gunje: ‘Ako se nastavi ovako, godinama nećemo moći kući’

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/7
21.06.2014.
u 16:45

Načelnik općine Hrvoje Lucić odgovara kako je dezinfekcija objekata preduvjet da mogu početi drugi radovi

Mjesec dana trebalo je da se u ovo selo ponovno može ući. U međuvremenu započeli su i poslovi dezinfekcije, čišćenja, odvoza otpada, javni radovi... Državni Stožer za zaštitu i spašavanje povukao se s terena te sve aktivnosti prepustio na vođenje županijskom stožeru. Međutim, mještani Gunje kažu kako je, unatoč svemu što se radi, i dalje niz problema te da se svi radovi odvijaju presporo.

– Ako se nastavi raditi ovako, godinama se nećemo vratiti u svoje kuće. Nema struje, nema isušivača, a u općini nemaju odgovor ni na jedno pitanje. Putujemo dnevno i po 100-200 kilometara, ovisno gdje se tko smjestio, nizašto. Sve ovo zapravo je primjer dezorganizacije – kažu mještani Gunje govoreći o problemima na koje svakodnevno nailaze.

Načelnik općine Hrvoje Lucić kaže kako je dezinfekcija objekata preduvjet da se mogu započeti drugi radovi. Navodi da oko 30 posto sela ima struju, dok je tehnička voda osigurana za 70 posto mještana. Ostalo je očistiti i iznijeti namještaj iz kuća koje su najdulje bile pod vodom.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

>>Obdukcija otkrila uzrok smrti dječaka koji je stradao u Gunji

>>Osiguravatelji će isplatiti tek 1,3 posto šteta od poplava

>> U Strošincima procjenjuju štetu na kućama

Ključne riječi

Komentara 6

DI
Dijaspora
17:29 21.06.2014.

A što se vi bunite???....Milanović je bio kod vas... S pregrštem obećanja....

OB
Objektivno...
08:55 22.06.2014.

Gospodine načelniče, bit će najbolje da ponovo zovete 060 9010 Caritas i 060 9011 onaj nečiji drugi broj i tako si sami još više pomognete sa svojih 6,25 kn... Kuna po kuna i vratit ćete se vi jednog dana u svoje selo.lol A ne zaboravite i ono što je 1.lipnja Večernjak objavio da krađa humanitarne pomoći iz humanitarne košare u Arena centru u Zagrebu nije kazneno djelo jer humanitarna pomoć nema vlasnika!? Pa si vi sad malo mislite... Ovih šezdesetak milijuna znači nema vlasnika!?

ZD
zdepar
18:41 22.06.2014.

Slavonci , shvatite, ne radi vlast ovu komediju od obnove radi vas, nego radi svoje promidžbe, i usput - provizija, a za to treba vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije