Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.01.2011. u 12:00

Vlasti i oporbi nije važno što i koliko gubimo nego što i koliko oni dobivaju na međunarodnom tržištu.

Nije samo Tihomir Purda, i drugih je primjera bezbroj, nižu se iz dana u dan. Aleksandar Stanković, koji je na HTV došao na valu Račanove čistke u medijima otprije desetak godina, koja je bila kopija micanja i smicanja ljudi iz vremena poslije sloma Hrvatskoga proljeća, izvrijeđao je u “Nedjeljom u 2” mnoge “lažne” branitelje koji su “tipičan primjer korupcije”.

Naravno, od čovjeka koji u goste zove Miloševićeva ministra Tijanića i blagonaklono odšuti njegovo slavljenje četnika i Draže Mihailovića, i koji je napravio na desetke emisija u kojima se kriminaliziraju Tuđman, Domovinski rat pa i samostalnost Hrvatske, to se moglo i očekivati.

Inicijatorice prve mirovne inicijative u Hrvatskoj na proslavu 20. obljetnice svoje akcije u kojoj je prikupljeno više od 60 tisuća potpisa zovu Stjepana Mesića, koji iskorištava priliku da još jednom govori o zločinima branitelja, pa pola sudionika proslave demonstrativno izlazi iz dvorane. Unatoč tome što Haag nema nikakvih dokaza protiv Davora Domazeta Loše, ministar pravosuđa Bošnjaković najavljuje “izvide”! Kakvi su to “izvidi” poslije više od 15 godina i ne bi li, ako se “izvidi” već obavljaju, trebalo imati više javnog obzira prema jednom od najzaslužnijih časnika za oslobođenje Hrvatske?! Na primanju u povodu obljetnice akcije Maslenica predsjednik Josipović poručuje braniteljima: “Ne bojte se, nitko neće progoniti one koji su časno obavljali svoju dužnost”.

Tako Josipović najavljuje da će progona ipak biti, progona “nečasnih”, on očito zna za njih, no kako zna – je li vidio njihove nečasne postupke u ratu, je li se borio u postrojbama s takvima, može li biti svjedok, kako uopće može i smije prejudicirati, ili takvih još mora biti? Sjeća li se predsjednik Josipović vremena kad je Gotovina bio u bijegu i kad ga je u televizijskim anketama više od 90 posto građana smatralo časnim vojnikom i zapovjednikom? Sjeća li se da su poslije te ankete – ukinute!? Sjeća li se kako je u TV sjedeljkama u to vrijeme on osobno uvijek bio na strani “časne” Carle del Ponte? Na osnovi kojih anketa i istraga hrvatskih inačica krajnje kompromitirane Carle del Ponte, koja je, prema svjedočenjima svojih najbližih suradnika, odbila optužiti vrh JNA, Josipović najavljuje nova suđenja “nečasnim” hrvatskim braniteljima!? Hrvatskoj televiziji, ministrima Jadranke Kosor, bivšem i sadašnjem predsjedniku Mesiću i Josipoviću pridružuje se i nekoliko istaknutih esdepeovaca, Željko Jovanović, Slavko Linić i drugi, koji osipaju paljbu po broju branitelja i njihovim povlasticama. Povlasticama o kojima je stvoren mit koji uopće ne odgovara stvarnosti jer golema većina branitelja nema baš nikakvih povlastica!

Riječ je o povijesnom obrascu žigosanja Hrvata primjenjivanom u svim presudnim vremenima – poslije ujedinjenja 1918. godine, poslije “oslobođenja” 1945., poslije sloma Hrvatskoga proljeća 1971. godine, poslije osamostaljenja i pobjede u ratu protiv agresora.

Po tom se modelu u Hrvatskoj vodi politika od 2000. do danas. Zašto? Hrvatska mora biti grijeh! Jer, kad se Hrvatima nametne osjećaj grijeha, Jadranki Kosor i Ivi Josipoviću lakše je promicati mit o Europi koja nas okrutno pljačka kao što je u dugoj povijesti pljačkala svoje kolonije. Tako im je lakše promicati i mit o pomirbi sa Srbijom koja za pomirbu nije ispunila niti jedan jedini uvjet i koja još pod okupacijom drži povelik dio hrvatskog teritorija! Hrvatskoj vlasti i oporbi nije važno što i koliko Hrvatska gubi nego što i koliko oni dobivaju na međunarodnom tržištu na kojem su na prodaju ponudili sve hrvatske nacionalne vrijednosti i bogatstva. Na tom tržištu sudbina branitelja ovisi o ponudi i potražnji!

Ključne riječi

Komentara 229

PO
porezni.obveznik
14:46 21.01.2011.

isprika, prethodni odgovor je bio namijenjen kosovu usput, nisi jos odgovorio tko je osudjen. Ukratko, laprdas

OB
-obrisani-
16:12 21.01.2011.

ADMINE Vidim izbrisao si moj komentar gdje sam napisao da bi lignjunu trebalo dati injekciju muških hormona. Nismo se razumjeli, pod LIGNJUN ja sam mislio na onu hobotnicu kaja predviđa nogometne rezultate. ;););)

TR
trante
19:14 21.01.2011.

Bravo Ivkošiću! Slažem se sa kometarima da Hrast ima veliku šansu na izborima, pa tko može glasati za ove lopove, mislim na SVE vodeće stranke, i HDZ i SDP! a ovi provokatori poput munjare, koji hrvatske generale nazivaju Tuđmanovim, nek se samo smiju...mene nemogu otrovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?