Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Slovački NHL-ovac i olimpijac Milan Jurčina pojačao Medveščak

Medveščak
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
13.08.2015.
u 08:20

'Jurčina je bek impresivnih tjelesnih predispozicija, koristan i u napadu i u obrani. On će donijeti potrebnu fizičku snagu i borbenost.'

Hokejaši Medveščaka dobili su veliko pojačanje – u brlog je stigao slovački reprezentativac Milan Jurčina (32). Za Slovake je nastupio i na posljednjim Olimpijskim igrama u Sočiju, a ovaj bek ima impresivnih 430 utakmica u NHL-u. Igrao je za Washington Capitalse, Boston Bruinse, Columbus Blue Jacketse i New York Islanderse.

Prošle sezone debitirao je i u KHL-u, za momčad Dinama iz Rige.

Proteklih nekoliko sezona igrao je po Europi, u najvišim rangovima hokeja u Češkoj, Švicarskoj, Finskoj...

- Jurčina je bek impresivnih tjelesnih predispozicija, koristan i u napadu i u obrani. On će donijeti potrebnu fizičku snagu i borbenost našoj obrani, također ima i iznimno jak udarac i smatramo kako će se savršeno uklopiti u naš plan igre za ovu sezonu. Mislimo da će dati našoj momčadi novu dimenziju na ledu. Jurčina će putovati s momčadi na turnir u Njemačkoj ovog vikenda - ispričao je o novom pojačanju sportski direktor KHL Medveščak Zagreba Aaron Fox.

Slovački bek se pak predstavio riječima:

- Rekao bih da igram obrambeni hokej, trudim se igrati fizički. Igram u situacijama s igračem manje, s igračem više, trudim se koristiti svoj dobar udarac. Što god trener traži od mene, to učinim. Sve je stvar komunikacije, razgovarat ću s trenerom i on će mi reći što traži od mene. Poznajem Shaonea Morrisonna, razgovarao sam s njim prije nego što su počeli pregovori s Medveščakom. Rekao mi je samo dobre stvari o gradu i klubu. Igrao sam protiv Smolenaka na pripremnim utakmicama, a protiv Kvapila u KHL-u. Smolenak je igrao u Finskoj i u Americi, mislim da su svi oni odlični igrači.

Dolaskom Jurčina zadovoljan je i trener Gordie Dwyer, koji sada ima vrlo dobru momčad. Pokazale su to i pobjede u pripremnim utakmicama protiv Banske Bystrice (7:2) i Slovana Bratislave (3:1).

Igre medvjeda uskoro će moći uživo vidjeti i Zagrepčani. Naime, Medveščak će 19. kolovoza igrati pripremnu utakmicu protiv KAC-a (18.30), a dva dana poslije protiv Villacha (18.30).

>>Medveščak pobijedio Slovan 2:1 i odlično zaključio pripreme

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije