Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rendulić u NHL-u

Šakić mi je rekao: Borna, dobro došao u šou, uživaj i pokaži svima što znaš

Borna Rendulić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
12.12.2014.
u 14:30

- Sa 15 godina stigao sam u Finsku, bilo mi je užasno teško i zamalo sam odustao od svega. Tada mi nije na kraj pameti bilo da ću zaigrati u NHL-u

Dan nakon što se upisao u povijest kao prvi igrač iz Hrvatske koji je debitirao u NHL-u, javio nam se iz Amerike Borna Rendulić i prepričao dojmove.

– Osjećao sam se umorno, ali odlično u isto vrijeme. Nisam baš imao neku tremu jer znam da mogu igrati u NHL-u, da spadam u taj nivo. Nisam se bojao igrati protiv NHL zvijezda jer već sam to iskusio u pripremnim utakmicama – rekao je Rendulić i opisao što su mu iz kluba rekli uoči utakmice:

– Rukovao sam se s glavnim trenerom Royem i suigračima, a pomoćni trener Army ukratko mi je objasnio sisteme igre. Ništa posebno.

Najviše je Renduliću uoči debija značila podrška koju mu je dao Joe Šakić, igračka legenda, a sada generalni menadžer Colorada.

– Šakić me pozvao na stranu kod kabine i rekao mi: "Dobro došao u šou, uživaj".

Borna kaže da je sada ispunio svoj san jer još u juniorskim danima za cilj si je postavio da jednog dana zaigra u najjačoj ligi svijeta.

– Kada sam s 15 godina stigao u Finsku, bilo mi je jako teško i nakon mjesec dana zamalo sam odustao i otišao kući. Iskreno, u tim trenucima uopće nisam mislio o NHL-u... Ali zadnjih nekoliko sezona, kada sam čuo da me skauti prate, shvatio sam da je to moguće budem li se jako trudio.

Rendulić ne zna koliko će dugo ostati član Colorada, odnosno kada će ga vratiti u AHL filijalu Monsterse.

– Trenerov plan ne znam. Zasad sam tu, danas je nova tekma i nadam se da ću ostati što dulje. Mogu me poslati natrag u AHL kad god požele, ali nadam se da ću ih svojim dobrim igrama natjerati da me ostave što dulje.

>> Borna Rendulić se upisao u povijest - postao je prvi Hrvat u NHL

Komentara 11

PA
Pajdo
04:18 16.12.2014.

Joe Sakic je Super star koji je igrao za Qvibek a onda presao u Colorado Awalanc ponavljam Super Star.

Avatar poljicanin
poljicanin
14:47 14.12.2014.

Ironman,21 godinu u NHL-u....zar je to "nešto malo"?Bolje prati skijanje....

Avatar Ironman0105
Ironman0105
15:52 12.12.2014.

Nije Šakić, nego Sakich. I nije legenda, doduse igrao je nesto malo u NHL, ali se nije posebno istaknuo. Puno je poznatiji po igranju u medvescaku kasnih 80-ih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije