Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hokej na ledu

Rendulić: Do NHL-a me čeka još puno rada

'25.01.2011., Arena Zagreb, Zagreb - Arena Ice Fever. Hokejaska utakmica EBEL lige, KHL Medvescak - Olimpija Ljubljana. Robert Kristan Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
'Zeljko Lukunic/PIXSELL'
27.01.2011.
u 08:56

Medveščak je pojačao 18-godišnjak iz finske lige. - Izrazito je brz klizač, dobar tehničar, a zbog visine od 190 centimetara ima i potrebnu snagu. Rendulić je najveća nada našeg hokeja, kaže Dado Ljubić

Novo pojačanje Medveščaka Borna Rendulić stigao je jučer u Zagreb, njegov finski klub Ässäta pustio ga je na posudbu do kraja sezone.

– Prije tri dana nazvao me Dragutin Ljubić i pitao želim li do kraja sezone doći u Medveščak, te već u petak u Areni igrati prvu utakmicu. Naravno, odmah sam pristao – rekao je Rendulić.

Iako mu je tek 18 godina, ovoga ljeta u pripremnoj je utakmici već debitirao za prvu momčad Ässäta, druge momčadi u finskom prvenstvu.

– Finci kažu da ozbiljno računaju na mene, zato sam i potpisao do 2016. godine.

Igrao pred 6000 ljudi

Predsjednik Medveščaka Damir Gojanović nedavno je rekao da je Rendulić veliki potencijal hrvatskog hokeja, kapacitet čak i za NHL.

– Daleko sam ja još od NHL-a, moram još puno znoja proliti. Naravno, želio bih jednog dana igrati i u najjačoj ligi svijeta, no polako.

Čuo je da trener Medveščaka Douglas Bradley voli mlade igrače.

– Veselim se što Bradley daje solidnu minutažu mladim hrvatskim igračima Kanaetu, Blagusu, Šijanu. Vjerujem da ću i ja dosta igrati.

O utakmici u petak protiv Villacha kaže:

– Jedva čekam svoj debi za Medveščak. Dosad sam igrao najviše pred 6000 ljudi, tako da će to za mene biti velika utakmica.

Menadžer momčadi Medveščaka Dado Ljubić u nekoliko je rečenica predstavio Rendulića navijačima.

– Izrazito je brz, dobar tehničar, a zbog visine od 190 centimetara ima i potrebnu snagu. Rendulić je najveća nada našeg hokeja, ali taj pritisak ne smijemo mu stavljati na glavu – rekao je Ljubić te dodao:

– Jake utakmice u EBEL-u sigurno će mu pomoći u daljnjoj karijeri.

Jaka hrvatska navala

Povratak Rendulića u Medveščak nakon četiri godine velika je stvar i za hrvatski hokej, te reprezentaciju.

– Reprezentativna napadačka linija Rendulić, Blagus, Kanaet na nedavnom je SP-u pokazala da bez problema parira čak i Austrijancima – ističe Ljubić.

Spomenimo da je Medveščak od finskog kluba do kraja sezone preuzeo obvezu Rendulićeve plaće.

Dan nakon pobjede Medveščaka protiv Olimpije, u Areni su provjeravali ima li štete u svlačionici zmajčeka, koji su ljutiti nakon poraza i nekih sudačkih pogrešaka bijes iskalili udarajući palicama po svlačionici.

– Nema nikakve štete – potvrdili su u Areni.

Ključne riječi

Komentara 2

TE
tepčin
10:14 27.01.2011.

Idemo dalje! Naprijed stari i novi, a mi navijači , za najbolji zasrebački klub navijamo: ZIG ZAG -MEDVEŠČAK!

DI
DIVIĆ
11:33 27.01.2011.

Stručni savjet klađenje samo na professionaltipsters.com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije