Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neftehimik slavio

Medveščak poražen nakon kaznenih udaraca, Carle 41 sekundu prije kraja donio bod

Medveščak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.10.2014.
u 20:22

Utakmica u Nižnjekamsku između Neftehimika i Medveščaka završila je rezultatom 4:3 nakon kaznenih udaraca.

Medvjedi su završili svoje gostovanje na Istoku Rusije. U posljednjoj utakmici, koju su odigrali u Nižnjekamsku, upisali su tijesan poraz od Neftehimika (4:3) nakon izvođenja kaznenih udaraca. No, u Zagreb se ne vraćaju praznih ruku, već sa šest osvojenih bodova - dva protiv Jugre, tri protiv Traktora i jednim protiv Neftehimika.
 
- Zadovoljan sam kako smo odigrali utakmicu. Zaostajali smo tri gola, a i bio nam je ovo posljednji susret na ovom dugom putovanju. No vratili smo se u igru, nismo odustali i izvukli smo bod zbog čega smo iznimno sretni - rekao je trener Medveščaka Doug Shedden.
 
Prva trećina bila je u znaku Neftehimika unatoč tome što su Medvjedi imali bolji omjer udaraca na gol, 14:8. U 10. minuti nakon što je Brock Trotter dobio dvominutnu kaznu, Nikolaj Bjelov doveo je domaćine u vodstvo, da bi minutu kasnije Teemu Eronen povisio na 2:0.
 
Početkom druge trećine, u 24. minuti, igrači Neftehimika zabili su i svoj treći pogodak (Tim Stapleton). Taj pogodak pogurnuo je Medvjede da pritisnu domaćine. Dvije minute kasnije to je rezultiralo smanjenjem razlike. Mark Flood bio je začetnik akcije, a Bill Thomas konačni realizator gola za 3:1. Do kraja dionice Medveščak je ponovo skupio više udaraca na gol (14:6), nego suparnik, uspio se obraniti u situacijama s igračem manje (17 sekundi je bio i s dva igrača manje), te još jednom zatresti mrežu vratara Villa Kolppannena. Naime, u 37. minuti Brandon Segal je s plave linije upucao pak prema Kolppannenu, a Pascal Pelletier, koji se nalazio odmah ispred gola, pospremio ga je iza leđa finskog vratara.
 
U posljednjoj trećini zagrebački su oklopnici nastavili s pritiskom, ali pločica nikako nije željela ući u mrežu sve dok 41 sekundu prije kraja susreta nije "sjela" na palicu Mathieua Carlea. Branič Medveščaka svojim je ovosezonskim prvijencom u Nižnjekamsku za početak osigurao bod, ali i borbu za drugi u produžetku. Kako ni produžetak nije odlučio kome će pripasti još taj jedan bod, pobjednika su odlučili kazneni udarci u čijem je izvođenju bio uspješniji Neftehimik.

>> Medveščak - najveća NHL filijala

Komentara 3

FU
FULL
00:02 25.10.2014.

Ako se nije mogao pobijediti Neftehimik onda stvarno ne znam tko se lakše mogao i morao pobijediti od ovog protivnika pa makar se igralo u gostima?? Iz dva zadnja susreta umjesto šest osvajamo samo mršavih jedan bod; bojim se, to će nas na kraju skupo koštati? Očigledno, ne igranje Leina i te kako se osjetilo u završnoj realizaciji i ako i dalje budemo ovisili samo o jednom igraču koji i te kako odskače igrom od svih drugih onda je to vrlo loše za nas. Ohrabruje dobar pritisak u njihovo trećini u 3/3 utakmice (praktično se igralo u njihovoj trećini) i to je dobar pokazatelj za nastavak natjecanja gdje bi se protiv jačih protivnika mogle rješavati pobjede pogotovo ako uđemo u doigravanje? I na trećoj utakmici za redom poništen nam je gol, nevjerojatan podatak a i Shedden je popić!! Početni nonšalantni pristup igri moramo pod hitno "izbaciti iz glava" jer nas skupo košta od: cijene, respekta i na kraju bodova. Ništa, treba samo učiti i vježbati do iznemoglosti, to je cijena uspjeha koja se mora platiti!

Avatar ivanvard
ivanvard
11:28 25.10.2014.

Ove godine ništa od doigravanja. Žalosno ali istinito.

FU
FULL
17:46 25.10.2014.

Ima još jedna mala pojedinost ako je službeno izvješće točno: Kako je mogao Neftehimik imati u roasteru za ovu utakmicu službeno prijavljenih 23 igrača a treba 22?? Nije baš s moje strane navlačenje pravde na našu stranu ali sjetimo se utakmice u Ebellu i na koji način su nam u Zagrebu oduzeli pobjedu protiv naših "voljenih" protivnika KACa suci za "zelenim stolom"!!! Opasku sam napisao na osnovu službene stranice KHL Medveščak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije