Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP HOKEJA NA LEDU

Hrvatska odličnom igrom do važne pobjede nad Estonijom

Hokej
HSHLpress/I.Soban
18.04.2015.
u 21:31

Rezultat je bio 5:2, a za igrača utakmice na strani Hrvatske izabran je dvostruki strijelac ovog susreta Ryan Kinasewich.

Hrvatska seniorska reprezentacija hokeja na ledu u svojoj četvrtoj utakmici na Svjetskom prvenstvu Divizije I Grupe B visokom je pobjedom došla do nova tri boda, ovoga puta protiv Estonije, te ostala u utrci za neku od medalja. Rezultat je bio 5:2, a za igrača utakmice na strani Hrvatske izabran je dvostruki strijelac ovog susreta Ryan Kinasewich.

- Bila je ovo dobra pobjeda. Njima su se ona dva prva gola posrećila. Isto tako je moglo biti i 2:0 za nas jer smo i mi imali prilika u prvoj trećini. Ova pobjeda nas je približila srebrnoj medalji i vratila nam samopouzdanje nakon poraza od Nizozemske, ali još ništa nije gotovo. Protiv Koreje nas očekuje ogroman posao. Brza su momčad i svi ćemo morati izvući najbolje iz sebe - izjavio je Kinasewich.

- Znao sam da će ovo biti sasvim drukčija utakmica. Čak i kada smo gubili 0:2, znao sam da će dečki ostati prisebni i da ćemo pobijediti. Svi u momčadi su željeli ova tri boda i igrači su uložiti dodatni napor da se to i ostvari. Držali smo se plana igre i odradili smo svoj posao. Lijepo je da smo u borbi za srebrnu medalju. Možda se stvari na ovom Svjetskom prvenstvu nisu odigrale u potpunosti kako smo željeli, ali to je hokej. No, to nam neće slomiti duh i protiv Koreje ćemo dati sve od sebe - izjavio je izbornik Don MacLean vidno zadovoljniji nego nakon prekjučerašnje utakmice protiv Nizozemske.

Reprezentacije Estonije je u prvoj trećini s dva brza gola Andreija Makrova i Artura Fedoruka nakratko stavila Hrvatsku, koja je igrala s tri linije, u nezavidan položaj. No već u 12. minuti hrvatski su se reprezentativci vratili u igru za tri boda pogotkom Kinasewicha. U drugoj trećini igrači Hrvatske nastavili su raditi pritisak na Estonce te su u 24. minuti uz pomoć Nathana Perkovicha izjednačili na 2:2, da bi u 40. mladi Matija Miličić, kojemu je ovo prvo SP za seniorsku vrstu, zabio pobjednički gol koji mu je ujedno i prvijenac za reprezentaciju.

- Odličan je osjećaj zabiti prvi gol na tako važnom natjecanju. Razmišljao sam o toj situaciji prije SP-a kako ću se veseliti, ali u tom se trenutku nisam snašao. Zabili su nam dva sretna gola iz dvije naše pogreške, ali smo znali da možemo preokrenuti rezultat, vjerovali smo u sebe. Na kraju su tri boda naša - prokomentirao je sretni Miličić.

Hrvatska reprezentacija zadržala je kontrolu nad igrom i u posljednjoj trećini te je još dva puta zatresla mrežu Estonaca. U 50. je ponovo bio točan Kinasewich, dok je pogodak za konačnih 5:2 u 59. minuti zabio Andrew Murray.

Posljednji susreti na SP-u, koji će ujedno dati konačnu sliku tko će osvojiti medalje, odigrat će se u nedjelju, a zadnji suparnik Hrvatske bit će Koreja. Susret se igra u 13:30.

Golovi: 0:1 EST Makrov (Auksi, 7), 0:2 EST Fedoruk (10), 1:2 HRV Kinasewich (Sertich, 12), 2:2 HRV Perkovich (Blagus, Kegalj, 24), 3:2 HRV Miličić (Sertich, Murray, 40), 4:2 HRV Kinasewich (Murray, 50), 5:2 HRV Murray (59) EN.

Poredak: 1. Koreja 9, 2. Velika Britanija 8, 3. Hrvatska 7, 4. Litva 6, 5. Nizozemska 3, 6. Estonija 0.

>> Hrvatska izgubila od Nizozemske, zlato nedostižno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije