Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jokerit U Ledenoj

Finski šou: U Zagrebu Jari Kuri i Djed Mraz

21.11.2014.,  Zagreb - Zracna luka Zagreb, Hokejasi Jokerita su u 16:45 satjeli u drustvu bradatog gospodina iz Laponije po imenu Joulupukki. Djed Bozicnjak u Zagreb stize kako bi upoznao dobru djecu Zagreba i Hrvatske te uzivao u svom omiljenom sportu. N
Goan Jakuš/PIXSELL
22.11.2014.
u 11:00

Palushaj: Igrač albanskog podrijetla se nije snašao, novi igrač medvjeda je Kanađan Kolanos (33) koji ima 150 HNL nastupa

Finska hokejaška momčad prvi put stiže u Zagreb. Večeras u Ledenoj (18 sati) Medveščaku će se suprotstaviti Jokerit, klub koji je pet puta bio finski prvak te dvaput europski. Jokerit je klub čiju su povijest obilježili legende svjetskog hokeja Teemu Selänne i Jari Kurri. Potonji će biti i u Zagrebu jer je generalni menadžer Jokerita. Finski klub početkom sezone postao je član KHL-a, a odmah je najavio borbu za naslov. Trenutačno su treći na Zapadu, iza SKA i CSKA.

Već su ih iznenadili

Koliko su ozbiljne ambicije dokazuje da su osigurali budžet od 45 milijuna eura (Medveščakov je deset), a iza kluba stoji 13 milijardi dolara "težak" Rus Genadij Timčenko, koji je u "sukobu interesa" jer je istovremeno i predsjednik SKA Peterburga. Jokerit ima 160 stalnih zaposlenika, što je točno deset puta više od Medveščaka. No medvjedi su ove sezone već dokazali da mogu s finskim velikanom, šokirali su pobjedom 3:2 u Hartwall Areni početkom listopada. No tada je na golu briljirao Barry Brust, kojeg više nema u brlogu. Najviše će večeras pobjedu u Ledenoj željeti trener Medveščaka Doug Shedden. Naime, Kanađanin je od 2006. do 2008. vodio baš Jokerit.

– Za mene će to biti posebna, pomalo čudna utakmica. Znam mnogo ljudi iz kluba, a dobra je stvar i što poznajem mnoge igrače i stil njihove igre – rekao je Shedden. U Ledenoj će večeras uz Jarrija Kurija biti još jedna finska zvijezda. Hokejaše će s tribina Ledene bodriti nitko drugi do Joulupukki – originalni Djed Mraz iz Laponije, a zagrebački mališani imat će priliku i osobno ga upoznati. Sigurni smo koji će poklon zaželjeti hokejaši – tri boda protiv Jokerita.

Najbolji sportski brend

Medveščak je doveo novo pojačanje, kanadskog napadača Krysa Kolanosa (33). Iz kluba pak na svoju zamolbu odlazi Aaron Palushaj (25). U 107 AHL utakmica Kolanos je upisao čak 111 bodova, a uz to ima i 150 odigranih NHL utakmica. Prošle sezone je igrao za Torpedo pa mu je KHL poznat.

Spomenimo još i da je Medveščak drugu godinu zaredom proglašen najboljim sportskim brendom u Hrvatskoj i jednim od tri u cijeloj regiji uz NK Maribor i KK Partizan. Ostali su iza njih Dinamo, Hajduk, Rijeka, Cibona, Cedevita...

>>Krys Kolanos uskače u napad Medvjeda, Palushaj odabrao novi KHL klub

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije