Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europarlamentarci

HDZ: Ovakvih poteškoća ne bi bilo da smo mi na vlasti

andrej plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.11.2013.
u 13:48

Postat ćemo neto uplatiteljica i financirati razvijene zemlje Unije koje nama žele pomoći. Ove godine moramo uplatiti 220 milijuna eura u fondove i imamo pravo na 450 milijuna a nismo povukli još nijedan euro, poručuju europarlamentarci

- Ovakvih poteškoća ne bi bilo da smo mi na vlasti, poručili su europarlamentarci iz redova HDZ-a u subotu u Splitu referirajući se na situaciju oko povlačenja novca iz EU fondova. HDZ-ovi zastupnici u Europskom parlamentu održali su naime jučer  tribinu na temu „EU- potencijali i mogućnosti“. Tribini su prisustvovali Dubravka Šuica, Zdravka Bušić, Ivana Maletić, Davor Ivo Stier i Andrej Plenković.

- Postat ćemo neto uplatiteljica i financirati razvijene zemlje Unije koje nama žele pomoći. Ove godine moramo uplatiti 220 milijuna eura u fondove i imamo pravo na 450 milijuna a nismo povukli još nijedan euro. Pitanje je hoćemo li išta povući i dogodine kada nam je na raspolaganju milijarda eura – kazala je Maletić.

U Bruxellesu se trenutno najviše koplja lome oko donošenja europskog proračuna za šestogodišnje razdoblje i nadam se da će kroz studeni biti donesen, napomenula je pak Dubravka Šuica, članica odbora za zaštitu okoliša, ističući također važnost toga da svi građani RH budu upoznati sa time što rade njihovi zastupnici u Europskom parlamentu.

Komentara 11

ST
stefj
14:13 10.11.2013.

A što radi onih 20.000 ljudi koje je vladajuća garnitura zaposlila u državnim strukturama? Nisu li oni tamo zaposleni i to bez natječaja, između ostalog da bi se povukli novci iz fondova?... Puno priče, puno obećanja, puno laži, stalno traženje nekog drugog krivca, a korist nikakva. To je ova vlada...

KO
kolarjeva3
14:11 10.11.2013.

Oćekivali ste , da će 450mil.€ pasti sa neba !!

ML
Mary loo
14:10 10.11.2013.

Ma koga briga za to...Linića ne brine o rashodovnoj strani proračuna,on gleda samo PRIHODOVNU...ima još zaliha kod Hrvata ...još malo pa nestalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?