Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Lalovac

'Bankama porezna rasterećenja ako će otpisati dio glavnice dužnicima u franku'

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.02.2015.
u 11:21

Naglasio je da je upravo to ključno pitanje kod kredita u švicarcima

Ministar financija Boris Lalovac rekao je da je kod stambenih kredita u švicarskim francima glavni problem snažan porast vrijednost glavnice, a ne samo kamate. Rekao je da će vidjeti što će banke u tom smislu ponuditi kao trajno rješenje za dužnike u švicarskim francima, a Lalovac je rekao kako će vlada bankama ponuditi i određena porezna rasterećenja ako će one biti voljne otpisati dio glavnice dužnicima u franku. Naglasio je da je upravo to ključno pitanje kod kredita u švicarcima.

– Kad govorimo o kreditima u eurima, onda možemo govoriti o nekim drugim rješenjima – rekao je Lalovac, a jedno od rješenja s kojim se špekulira u medijima je ideja da se dužnicima novac kojim otplaćuju rate kredita priznaje kao porezna olakšica.

>> Milanović vraća Račanove olakšice koje je ukinuo HDZ?

Komentara 12

ZA
zagy11
11:37 11.02.2015.

..i kad vlada nešto dobro napravi za dužnike u francima ili blokirane odmah dežurni hdz-ovi pljuvači nađu razloga da to okrenu kao negativnu stvar...pa nek se pitaju zašto HDZ nije ništa napravio po tom pitanju dok su bili na vlasti:kakve su to zakone donosili da je uopće bilo moguće da banke tako iskorištavaju građane...i nek objasne zašto su kod izglasavanja u saboru napustili sjednice i nisu glasali za zamrzavanje tečaja franka ni za oprost duga najugroženijima...a toliko se kunu da se brinu za siromašne hrvatice i hrvate...sjetimo se smo Kolinde u predizbornoj kampanji !

AN
andrew
11:26 11.02.2015.

A sto je sa mojim kreditom u eurima?najprije je narasla kamata za 1,45% da bi potom euro otisao na danasnjih 7,65 naspram ondasnjih 7,2

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
11:49 11.02.2015.

Banke će na ovaj ili onaj način profitirati;dio kolača koji im država daje oni to koriste na razne načine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije