Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ AGROKOR

Poslovanje na hrvatski način: Ova dva scenarija objašnjavaju situaciju s Agrokorom

Agrokor
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/10
05.04.2017.
u 20:01

Ova dva scenarija poslovanja objašnjavaju situaciju.

Antonio Alvarez III dobio je zadatak da pokuša spasiti Agrokor. I sam priznaje kako je situacija teška te da nema jamstva će uspjeti u svom naumu.

- Dat ćemo sve od sebe - poručio je Alvarez kojem je ovo jedan od većih izaziva s kojim se susreo.

Ukupan dug prema dobavljačima krajem rujna prošle godine iznosio je 16 milijardi kuna. Mnogi se čude kako je moguće da se ne plati isporučena roba te uvjetuje dobavljačima da se njihova roba nađe na policama Konzuma.

Ova dva scenarija poslovanja objašnjavaju situaciju.

Foto: VLm

Foto: VLm

>> Slučaj Agrokor možda i uvede reda na tržištu

>> Alvarez: Situacija je vrlo teška i ozbiljna, nema nikakvog jamstva da ćemo uspjeti

Ključne riječi

Komentara 29

MA
Majur
21:04 05.04.2017.

Svih ovih godina su gospoda i drugovi u vladi držali ruku na koljenu Todorića,milovali ga i tepali mu....znači da su bili nesposobni vidjeti gdje to sve vodi ili su svi oni imali nekakve interese da završi kako sad završava...bilo kako,neka vam je na dušu.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
20:27 05.04.2017.

Ako Agrokor u regiji ima 2000 dućana i da u svakom dućanu ima robe za 1 mio. € to su minimalno dvije milijarde €. A tu su još i logistički centri, koji isto tako skladište velike količine robe. Znači, dugovi dobavljačima su sigurno pokriveni robom. O ostalim kreditima ne mogu govoriti, niti itko od nas kibicera zna o kojim se ciframa radi.

Avatar pendreck
pendreck
22:03 05.04.2017.

eh pa stvarno najsretnije su banke i factorinzi u Hrvatskoj. Eh pa sami ste krivi. Mi u njemackoj platimo u roku od 10 dana da bi dobili 2-3 posto skonto-a. Banke zu ZLO-, krediti samo ako imas neku korist a a Nikaada za konzum.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije