Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eurostat

Samo Rumunjska i Bugarska imaju niži kupovni standard od nas

kopanje po kontejneru
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
18.06.2014.
u 13:03

Na vrhu ljestvice nalazi se Luksemburg koji je gotovo 40 posto iznad prosjeka Eurospke unije

Hrvatski BDP po paritetu kupovne moći iznosi 61 posto prosjeka EU, samo Rumunjska i Bugarska imaju niži standard, objavio je danas Eurostat.

Na vrhu ljestvice nalazi se Luksemburg koji je gotovo 40 posto iznad prosjeka Europske unije. Njemačka se nalazi 25% iznad prosjeka, a Austrija, Švedska, Danska, Belgija, Finska, Francuska i Velika Britanija između 10 i 20 posto iznad prosjeka.

>> Hrvatska rekorder EU po porezima na potrošnju

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar petrolio
petrolio
13:05 18.06.2014.

do kraja mandata ove vlade prestići će nas i rumunjska i bugarska!

LU
lutomirski
17:37 18.06.2014.

ja bi opet Linica, on zna kako se place krate, on zna kako se krediti uzimaju, i on neka uvede jos svakome po jednu fiskalnu kasu ako se ona pokvari da mogu dalje tipati, neka uvede porez za te koji idu na more, kao neka vrsta ulaznica kje bi vrjedile recimo 10 dana a kostale bi po osobi 100 Kuna, onda sva setalista po sumi pausalno 10 Kuna ulaznica vrijedi recimo 6 mjeseci, isto tako za glive vec postoji porez, ali za bcikle godisnju vignetu, recimo 500 Kuna, itd. ima Linic jos puno ideja kako obrstiti narod i tako proracun poboljsati....to je Ekonomija, pa zasto imamo Ekonomicare u vladi....

LU
lutomirski
17:31 18.06.2014.

trebao bi narod da se digne i smlati sve te iz Sabora koji se sprdaju i obogatuju vec 20 godina, ali izgleda da taj narod moze jos vise trpiti, zato politicari iz Sabora skratite im jos vise place i jeb...te ih jos vise u mozak njima nije jos dosta, a vi kradite sto jos vise mozete, nikad se nezna kad je kraj, koga intersiraju radna mjesta i ekonomija, kad mozemo iz vana uvoziti sta zelimo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije