Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
švicarac

Prvi put nakon sedam mjeseci franak ispod sedam kuna

švicarski franak švicarac kovanice
Foto: Friso Gentsch/DPA/Pixsell
11.08.2015.
u 15:53

Srednji tečaj franka na tečajnici od utorka, koja se primjenjuje sutra od srijede, iznosi 6,933013 kuna

Švicarski franak oslabio je i prvi put od sredine siječnja pao ispod sedam kuna, objavio je HNB danas na tečajnoj listi. Srednji tečaj franka na tečajnici od utorka, koja se primjenjuje sutra od srijede, iznosi 6,933013 kuna.

Za dužnike u francima ova informacija ne mijenja ništa budući da je tečaj privremeno zamrznut na 6,39 kuna za jedan franak. Korist od pada vrijednosti franka zasad imaju samo banke koje snose trošak između tržišnog i zamrznutog tečaja.

Podsjetimo, nakon što je Švicarska središnja banka u siječnju odustala od obrane minimalnog tečaja franka koji je bio 1,20 franaka za euro, franak je na tečajnoj listi HNB-a 15. siječnja skočio na 7,39 kuna, s prethodnih 6,39 kuna.

Najveći srednji tečaj franka bio je  23. siječnja kada je iznosio 7,85 kuna. 

>> Švicarska uskoro mora rušiti franak, rate kredita će padati

Komentara 2

NE
Nepokolebljiv
04:01 12.08.2015.

To nije vjest! Velika vjest je da je Kina devaluirala svoju valutu 1.9% u samo jedan dan! To ce tesko pogoditi sve ekonomije svijeta! Naravno Kina se nastoji izvuci iz teske ekonomske krize koja ju pomalo muci posljednje 2-3 godine ali je postala veliki problem od pocetka ove kalendarske godine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije