Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odobren kredit

Nakon 2013. država opet pomaže Petrokemiji, davanjem 200 milijuna kuna

petrokemija
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/4
01.09.2016.
u 11:33

Ponude Ine i PPD-a za preuzimanje još stoje, a odluka o ulagaču mogla bi biti donesena do kraja godine

Država je ponovno odlučila pomoći Petrokemiji, ovaj put odobrenjem kredita od 200 milijuna kuna preko HBOR-a, što je potvrđeno jučer na sjednici Vlade, ali se odluka o novom strateškom partneru još uvijek čeka.

Kako je nedavno izjavio tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić, odluka se neće ni donositi dok se poslovanje tvrtke ne stabilizira, odnosno nakon ove financijske injekcije, pa se može očekivati da se odluka o ulagaču donese do kraja godine.

Ove su godine ponude za preuzimanje predali Ina te PPD zajedno s Borealisom.

Ina i PPD su inače i dva najveća vjerovnika Petrokemije te su već ranije iskazivali interes za preuzimanje, pretvaranjem potraživanja u vlasnički udio. Prije tri godine pronalazak strateškog partnera nije uspio pa je zato i država odlučila obaviti dokapitalizaciju Petrokemije, no od nje su ubrzo odustali postojeći dioničari – mirovinski fondovi, te je zato i tada država odlučila proračunskim novcem spašavati tvrtku.

>> INA očekuje da će poboljšanje nelikvidnosti Petrokemija iskoristiti za vraćanje duga

Ključne riječi

Komentara 1

R0
R00kie
12:16 01.09.2016.

strasno...koliko ova firma puna uhljeba pali drzavnog novca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije