Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sporazum

HEP će električnom energijom opskrbljivati tijela državne i javne uprave

HEP
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
07.12.2015.
u 13:00

HEP Opskrba u rujnu osvojila četverogodišnje ugovore za opskrbu javne rasvjete gradova Zagreba i Splita, ukupno vrijedne 250 milijuna kuna, dok je 2014. godine dobila više od 300 milijuna kuna vrijedan dvogodišnji ugovor o opskrbi električnom energijom javnih institucija u Gradu Zagrebu

HEP Opskrba i Državni ured za središnju javnu nabavu potpisali su dvogodišnji okvirni sporazum o opskrbi električnom energijom za 560 korisnika središnje javne nabave, odnosno tijela državne i javne uprave, a ukupna procijenjena vrijednost sporazuma u tom razdoblju iznosi 165 milijuna kuna, izvijestili su u ponedjeljak iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

Temeljem tog sporazuma HEP će električnom energijom opskrbljivati ministarstva, državne upravne organizacije, Vladu RH, centre za socijalnu skrb, sveučilišta, muzeje i parkove prirode i druge državne i javne institucije, navodi se u priopćenju.

Sporazum su potpisale zamjenica predstojnika Državnog ureda za središnju javnu nabavu Ivančica Franković i direktorica HEP Opskrbe Tina Jakaša. U priopćenju se prenosi izjava predsjednika Uprave HEP-a Perice Jukića koji ističe da su u toj kompaniji iznimno zadovoljni "činjenicom da je HEP Opskrba ponudila najnižu cijenu na objedinjenom javnom nadmetanju za opskrbu državnih ureda, institucija i organizacija na razdoblje od dvije godine, i to u stopostotnom iznosu električnom energijom iz obnovljivih izvora. 

Iz HEP-a ističu kako je današnje potpisivanje okvirnog sporazuma potvrda uvjerljive liderske pozicije HEP Opskrbe na hrvatskom tržištu. Pritom podsjećaju da je HEP Opskrba u rujnu osvojila četverogodišnje ugovore za opskrbu javne rasvjete gradova Zagreba i Splita, ukupno vrijedne 250 milijuna kuna, dok je 2014. godine dobila više od 300 milijuna kuna vrijedan dvogodišnji ugovor o opskrbi električnom energijom javnih institucija u Gradu Zagrebu. Tome dodaju i osvajanje natječaja za javnu rasvjetu Zadra, Bjelovara, Vukovara, Ploča, Metkovića, Kutine te opskrbu električnom energijom Istarske županije, zagrebačke Kliničke bolnice Dubrava i drugih velikih kupaca širom Hrvatske.

Uz hrvatsko, HEP se u opskrbi električnom energijom širi i na slovenskom tržištu, gdje je osvojio pet posto tržišta u segmentu poslovnih korisnika. HEP tako električnom energijom opskrbljuje više od 150 slovenskih tvrtki, gradova i javnih institucija, poput Grada Ljubljane, Luke Koper, Slovenskog narodnog gledališča Ljubljana i brojnih drugih. 

Tomu treba dodati i suradnju s grupacijom CIMOS, u sklopu koje je HEP, uz Sloveniju, započeo opskrbljivati i prve kupce u Srbiji te Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

>> I SDP i HDZ za HEP-ovu kupnju Elektoprivrede Crne Gore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije