Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicije

Arapi grade Beograd na vodi vrijedan tri milijarde eura

Beograd na vodi
Foto: screenshot/youtube
28.06.2014.
u 08:40

Srpski premijer Aleksandar Vučić istaknuo je da će u prvoj fazi projekta Beograd na vodi radovi početi već u veljači iduće godine

Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je da će vanjski dio Beogradske kule kao središnji dio “Beograda na vodi” biti gotov prije kraja 2016., prenosi agencija Tanjug. Na predstavljanju masterplana i otkrivanju makete “Beograda na vodi” srpski je premijer jučer rekao da je sve što se ovih dana događa dokaz kako “projekt neće ostati pusti san, nego nešto što će se uistinu i dogoditi”.Vučić je naveo da je dokaz za to obnova Beogradske zadruge, koja, prema njegovim riječima, predstavlja konkretan početak projekta i dodao kako je ona potpuno promijenila izgled Karađorđeve ulice.

Vučić je istaknuo da će u prvoj A fazi projekta “Beograd na vodi” radovi početi već u veljači i da će biti izgrađena četiri objekta, najveći trgovački centar na Balkanu te Beogradska kula, najveći i najvažniji objekt u okviru projekta. Muhamed el Abar, prvi čovjek Eagle Hillsa, tvrtke koja je nositelj projekta, rekao je da je projekt “Beograd na vodi” nešto što potpuno mijenja gospodarstvo i perspektivu države.

Istaknuo je da će ukupna investicija projekta iznositi oko tri milijarde eura i kako će gradnja “Beograda na vodi” dati znatan doprinos lokalnom gospodarstvu korištenjem usluga domaćih izvođača. Vučić je napomenuo i da zemljište na kojem će biti sagrađen Beograd na vodi neće mijenjati vlasnika, nego da će biti zakupljeno na određeni broj godina te kako će arapski investitor uložiti možda i četiri milijarde eura pa će u skladu s investicijom biti podijeljen i prihod. 

>> Arapi ulažu preko 3 milijarde dolara u Vučićev projekt iz kampanje!

Komentara 28

TO
tolitol
11:25 28.06.2014.

Je li to priča iz one tvornice dezinformacija iz koje je izašla i priča o gradnji najvećeg solarnog parka na svijetu u Srbiji?

Avatar LiberalniAnarhist
LiberalniAnarhist
16:18 28.06.2014.

Svugdje u normalnom svijetu rijeke koje proleze kroz neki grad sastavi i inegracijski dio su tog grada samo ne u Zagrebu!Tu se samo laprda a Sava i dalje dijeli grad!

DU
Deleted user
08:47 28.06.2014.

Susedi imaju izbore pa grade kule od karata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije