Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekreacija

Polaznici već vide prvu korist trčanja – odlično je za rješavanje stresa

27.11.2014..,Zagreb -  Trcanje polaznika GOOUT programa u parku Maksimir. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
28.11.2014.
u 09:29

Kandidati se mogu prijaviti putem internetske stranice, a treninzi su na četiri lokacije, Maksimiru, Jarunu, Savskom nasipu i Bundeku

Započeli su prvi treninzi trčanja i nordijskog hodanja GoOut u organizaciji Večernjeg lista i Kineziološkog fakulteta, a kako je trenirati u grupi pod vodstvom profesionalnih trenera, kazali su nam jučer kandidati koji su u večernjem terminu odradili trening u parku Maksimir.

– Menadžer sam, pod teškim stresom i bez kondicije. Svidjelo mi se jer sam odmah dobila odgovor gdje moram doći, koliko vježbati i što raditi. Večeras smo napravili krug trčanja od dva kilometra. Kombinirali smo brzo hodanje i trčanje, a onda brzo hodanje po štengama, gore dolje. Bilo je naporno, ali mi se sviđa, a i cijena od 150 kuna je prihvatljiva – kazala je menadžerica Ksenija Lokas.

Svoj prvi trening grupnog trčanja odradila je sinoć i Anamarija Jünker koja se inače ne bavi sportom.

– Priroda je lijepa i uživamo, a u grupi se lakše motivirati. Termin je idealan, nakon posla, a ovo je na neki način i priprema za skijanje – kazala je Anamaria Jünker.

Program treniranja prilagođen je svima bez obzira na to u kakvoj formi polaznici bili.

– Radili smo minute hodanja i minute trčanja te vježbe snage za noge. Treba jačati muskulaturu da bi se moglo napredovati u trčanju. Radimo na podizanju minuta, odnosno da manje hodamo, a više trčimo – pojasnio je trener Marko Valičević.

A svi oni koji se žele pridružiti GoOut programu to još uvijek mogu učiniti.

Na školu trčanja kandidati se mogu prijaviti putem internetske stranice www.vecernji.hr/goout ili na licu mjesta na četiri lokacije: u parku Maksimir pokraj glavne pozornice, na jezeru Bundek pokraj glavne pozornice, na nasipu iza Boćarskog doma te na jezeru Jarun na košarkaškom igralištu. Program se na svim lokacijama održava u dva termina, u 9.30 i u 18 sati kada je moguće prijaviti se.

>>https://www.vecernji.hr/goout-program/

Foto: GoOUT!

Fill out my online form.

Komentara 1

Avatar d-ano
d-ano
02:43 29.11.2014.

Eto recite sad da Bandic nije valjo mnogima,,, sad svi trece nekamo,,,,,,,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?