Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekreacija

Trčanje smanjuje rizik od raka, a hodanje je odlično za sve generacije

23.11.2014., Bocarski dom, Zagreb - Skola trcanja i nordijskog hodanja Vecernjeg lista i magazina Go Out. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
26.11.2014.
u 14:32

Svi koji se žele prijaviti to mogu još uvijek učiniti i početi vježbati

Treninzi nordijskog hodanja i trčanja u sklopu programa GoOUT Večernjeg lista i Kineziološkog fakulteta privlače sve više građana. Ujutro od 9.30 te u 18 sati vremena su kada se treninzi održavaju, a toliko su se svidjeli polaznicima da je velik broj njih odlučio da će ipak trenirati tri puta tjedno, a ne dvaput kako su se zapisali. Na program trčanja i nordijskog hodanja svi koji žele još uvijek se mogu prijaviti odlaskom na stranicu www.vecernji.hr/goout gdje mogu saznati i detaljne informacije o terminima treninga kao i brojeve telefona te imena trenera koji na četiri lokacije – Maksimir, Bundek, Jarun i kod Boćarskog doma vode grupe.

Za program nordijskog hodanja još je na Danima otvorenih vrata vladao velik interes. A to i ne čudi jer, kako kaže dr. sc. Vlatko Vučetić s Kineziološkog fakulteta i jedan od voditelja programa, hodanje znatno manje opterećuje zglobove od trčanja, stoga je ovaj oblik rekreacije pogodan ne samo za osobe mlađe, srednje i starije dobi nego i za osobe koje boluju primjerice od gojaznosti, reume, oboljenja srca i krvotoka te osteoporoze.

Velike su koristi i od bavljenja trčanjem, za koje se prijavila većinom mlađa generacija.

– Čak je i 15 minuta trčanja dnevno dovoljno da uvelike poboljšamo zdravlje, dok 30 minuta redovitog i pravilnog trčanja čini čuda, posebice kada je u pitanju imunološki sustav. Nakon treninga broj krvnih stanica koje čuvaju naš organizam i uništavaju štetne tvari povećava se za 31 posto te ne samo virusi i bakterije nego i zloćudne stanice gube bitku. Trčanje smanjuje rizik od pojave raka želuca za 17 posto, dok je taj postotak u slučaju raka dojke između 37 i 72 posto – kaže dr. sc. Vlatko Vučetić.

>>https://www.vecernji.hr/goout-program/

Foto: GoOUT!

Fill out my online form.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?