Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLITVIČKI MARATON

Dvostruka pobjeda kenijskih maratonaca

Plitvički maraton
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/49
03.06.2014.
u 10:36

Polaznici trkačkih škola su najzaslužniji za činjenicu da je u 5-kilometarskoj utrci sudjelovalo gotovo 1300 natjecatelja, od čega čak 799 trkačica

Pobjednici 29. Plitvičkog maratona su kenijski trkači Gladys Jepkurui Biwott (2:52:07) u ženskoj i Elisha Kiprotich Sawe (2:36:29) u muškoj konkurenciji. Pobjednici polumaratonske utrke, koja je ove godine zamijenila do sada uobičajenu plitvičku 16-kilometarsku dionicu, su mađarska trkačica Anikó Kalovics (1:23:36) i kenijski trkač Mathew Kiptaniu Kibet (1:08:05).

Zanimljivo je bilo i na 5-kilometarskoj utrci, koja je ove godine okupila gotovo 1300 natjecatelja, od čega čak 799 trkačica. U ženskoj je konkurenciji najbrža bila domaća trkačica Nives Zebić (0:21:15), dok je kod trkača pobjedu odnio Zoran Žilić (0:16:39).

Ove se godine moglo natjecati i u Obiteljskom maratonu – uvjet je bio da po jedan član obitelji nastupi u svakoj utrci (42/21/5 km). Najuspješnija je bila obitelj Šustić – Sandra, Nataša i Nikolina pobijedile su s ukupnim vremenom 5:11:38.

I ove je godine Plitvički maraton potvrdio da je riječ o jednom od najatraktivnijih (ali nikako ne i najlaganijih) maratona u ovom dijelu Europe, privukavši više od 2250 trkača s raznih strana svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?