Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.06.2013. u 14:00

Umjesto jalovih crveno-plavih analiza, bilo bi bolje da su nam pokazali kako se vlast mijenja u praksi

Priznali to ili ne, sudjelovali u njima ili ne, izbori su uzbudljivi. Samo izbori omogućuju građanima da doista pokažu što misle o Bandiću, ili Dabi, ili Pjerinu. Samo izbori signaliziraju političke, ali i dublje društvene pomake. Jedan od takvih signala na prošlim lokalnim izborima bila je nadmoćna pobjeda stranke Most u Metkoviću protiv lokalnog šerifa Jamba. Možda će netko reći kako je Metković premali da bi išta što se događa u njemu bilo značajno, ali nije tako. Važno je da su Metkovci uzeli stvar u svoje ruke, važno je da su to učinili demokratski. Bio je to školski primjer. Zato su televizije odmah nakon objave rezultata svoje najbolje reporterske ekipe trebale poslati u Metković i napraviti, ne prilog, nego iscrpnu reportažu o mladom psihijatru i gradonačelniku Metkovića Boži Petrovu, ali i cijeloj ekipi Mosta koja je srušila \"kralja mandarina i kupusa\". Gledatelji bi sa zanimanjem pratili kako se demontira žilava vlast u jednom gradiću, pa bi možda to znanje primijenili i na vlastitom terenu.

Iako su nacionalne televizije i same često zapadale u polarizacijski jaz koji dijeli zemlju na crvenu i plavu, ipak su uhvatile bit izbora. HTV je u Temi dana čak prepoznao pad cijelog niza lokalnih šerifa, a povratnik Đurica u glavnom dnevniku, uz Metković, pobrojio je i druge \"zanimljivosti\": dvije žene u Sisku, trijumf niza nezavisnih kandidata (Omiš), urušavanje monolitnosti HDZ-ove vlasti u Lici... HTV je ugostio i premijera Milanovića, koji je verbalnom bujicom, uz usputno predavanje o pravilima sazivanja izvanrednih izbora, naprosto pomeo novinarku Katarinu Čakarun Periša.

PLUS – HTV-ov uvozni Kuharski duet na neizmjerno je višoj produkcijskoj razini nego domaći RTL-ov Punom parom. To vjerojatno znači samo jedno: dobre TV nema bez puno para.

MINUS – Neuvjerljivo je kad savjete o stilu dijele ljudi koji izgledaju poput freak showa, kao što je to bilo u RTL-ovom Extra magazinu. Stvar nisu popravili ni Cigijevi brčići.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?