Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
etno

Vokalni sastav Čipkice i etnobend Kololira zatvaraju Nebo

19.07.2013., Solin - Dunja Knebl i grupa Kololira u ljetnom kinu Gradina otvorili festival Ethnoambient Croatia.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
19.10.2014.
u 13:30

Vokalnu grupu Čipkice osnovala je renomirana hrvatska etnoglazbenica Lidija Dokuzović, dok u grupi Kololira nastupaju Dunja Knebl, Danijel Maoduš, Hrvoje Ban i Martin Turšić

U polukružnoj dvorani Teatra ITD u subotu, drugog dana etnofestivala Nebo, na programu je nastup etnogrupe Čipkica i etno (hurdy-gurdy) grupe Kololira (na slici). Čipkice, koje vodi solist ansambla Lado Krunoslav Šokac, nastupaju u 20.30, dok će grupa Kololira nastupiti u 21.30 sati. Nakon njihova nastupa na programu je festivalski session.

Vokalnu grupu Čipkice osnovala je 2008. godine renomirana hrvatska etnoglazbenica Lidija Dokuzović. Zbor je izniknuo iz radionice sevdaha, a izvodi tradicijsku glazbu iz cijelog svijeta. Veliku popularnost stekao je uspješnim nastupom u HTV-ovoj emisiji Do posljednjeg zbora.

U grupi Kololira nastupaju Dunja Knebl, Danijel Maoduš, Hrvoje Ban i Martin Turšić. Album prvijenac Kololire "Tamo doli", koji je ujedno dvanaesti album Dunje Knebl, dobio je laskave recenzije kritičara, a pjesma s albuma "Čula jesam" već se našla na kompilaciji čuvenog britanskog world music časopisa fRoots u dvobroju za siječanj/veljaču 2014.

Na zagrebačkom festivalu Nebo do sada je nastupilo više od 250 glazbenika iz dvadesetak zemalja, a među njima su bili i Djivan Gasparyan, Mari Boine, Dragan Dautovski, teta Liza, Yungchen Lamo... 

>> Dunja Knebl nastupa uz novi band Kololira u Maloj sceni

>> 'Ethno Croatia on the Road' na 25. Brodskom glazbenom ljetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije