Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSKLUZIVNO

"Dr. House" u Zagrebu: Da sam u publici, volio bih gledati svoj koncert

Hugh Laurie
29.06.2014.
u 11:29

Slavni britanski glumac Hugh Laurie uoči nastupa na Šalati 15. srpnja

Teško je reći odakle potječe moja ljubav prema retro glazbi: bluesu, r’n’b-ju, soulu, New Orleans jazzu, znam samo da sam je zavolio od najranije mladosti, od prvog trenutka kad sam je čuo i znam da ću je voljeti zauvijek. Pretpostavljam da kod nekih stvari, kada bismo ih mogli objasniti, uopće ne bismo ni trebali glazbu – govori glumac Hugh Laurie, proslavljen ulogama u serijama “Dr. House”, “Crna guja” i drugima, koji posljednjih godina razvija i glazbenu karijeru. Kao klavirist i pjevač nabrojenih žanrova dosad je snimio dva albuma, a u sklopu turneje, na kojoj promovira album “Didn’t It rain”, 15. srpnja nastupa na zagrebačkoj Šalati te je Večernjem listu dao ekskluzivni intervju u kojem je jedini uvjet bio da se može ticati samo glazbe, bez pitanja o “Dr. Houseu”.

– Oduvijek sam sanjao o usporednoj karijeri glumca i glazbenika, ali se to nikada nisam usudio izreći, sve dok me jednoga dana čovjek iz diskografske kuće nije upitao želim li pokušati. Znao sam da moram pristati jer ne bih mogao podnijeti i žaliti za time da nikada nisam probao.

Svirate klavir od šeste godine. Znači li to da ste čak karijeru glazbenika poželjeli prije glumačke?

Ne baš. Poput mnoge djece, išao sam na satove klavira zbog svojih roditelja. Ali, bio je to klasični klavir koji mi nije puno značio. Morao sam štrajkati glađu da bi mi majka napokon dopustila da odustanem. Nekoliko godina poslije kupio sam svoju prvu ploču Muddyja Watersa i stvari su se počele mijenjati. Slušao sam iznova i iznova klavir Otisa Spanna i pokušavao sam imitirati ono što je on radio.

Mislite da biste pokrenuli glazbenu karijeru bez glumačke slave?

Ne znam. Svakako ne bi bila ista. Ali ne bih bio ni u svojim pedesetim godinama. Trideset glumačkih godina nije baš kratak ulaz u glazbenu karijeru.

Mnogi glumci, ali i pjevači, afektiraju pjevajući blues i soul. Jeste li zadovoljni svojim glasom?

Nisam uopće zadovoljan, ali to je u mom karakteru. Nisam nikad volio ni svoju glumu. Jednostavno radim stvari koje volim i vjerujem da će mi ljudi kojima sam okružen reći kada nešto radim loše.

Što možemo očekivati od vašeg prvog nastupa u Hrvatskoj?

Doista sam ponosan na naše nastupe. The Copper Bottom Band je izvrstan, izvodimo odlične pjesme, ali to je pravi show, više teatar nego samo recital. Ne želim se hvaliti, ali da sam u publici, doista bih volio vidjeti The Copper Bottom Band. Zapravo, na neki način i jesam u publici, ali na vrlo dobrom mjestu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije