Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Knežev dvor

Barokni ansambl izvodi program "Ljubav nježna, ljubav okrutna"

Hrvatski barokni ansambl
31.07.2014.
u 12:35

"Ljubav nježna, ljubav okrutna" program je koji će Hrvatski barokni ansambl izvesti sutra 1. kolovoza u atriju Kneževa dvora. Članovi ansambla renomirani su glazbenici mlađe generacije - instrumentalisti i pjevači, već afirmirani u izvođenju barokne glazbe: Monika Cerovčec, Laura Vadjon, Ana Benić, Nika Zlatarić i Pavao Mašić, a u sklopu Igara izvest će djela velikih baroknih majstora J. P. Rameaua, M. P. Montéclaira, F. Couperina, L. N. Clérambaulta i F. L. Colin de Blamonata

Hrvatski barokni ansambl sudjelovao je 2009. u zapaženoj izvedbi opere Acis i Galatea G. F. Händela u produkciji Dubrovačkih ljetnih igara, u režiji Dore Ruždjak Podolski i pod umjetničkim vodstvom Philipa Picketta.

Riječ je o najznačajnijem hrvatskom ansamblu specijaliziranom za povijesno vjernu interpretaciju glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha, a utemeljen je na originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama 1999. godine. Uz stalne koncertne cikluse u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, redoviti su gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala od Varaždina, Zagreba, Dubrovnika i Zadra do Brežica, Beča, Rima i Pise. Nastupali su u Italiji, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Belgiji, Švedskoj, Finskoj i Estoniji, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori, Argentini, Boliviji i Kubi.

>> Barok je in! Na kraju još jednog ciklusa najava petnaeste sezone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije