Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOŽIĆ U MUZEJU Radionica za djecu

Glazba i šljokice za pravo blagdansko raspoloženje

23.12.2008.
u 17:02

Blagdanski program ove je godine vrlo raznolik i bogat, a u organizaciji progarma sudjelovao je i Muzej. Sisački Gradski muzej organizirao je u ponedjeljak najmlađim građanima božićni program “Božić u Muzeju”.

Ukrasi za bor
Polaznici radionice, i mali i veliki, uživali su u raznolikom programu. Radionicu je vodio muzejski pedagog Marijan Bogatić. Naime, mali polaznici radionice izrađivali su nakit uz pomoć svojih roditelja, te su njime ukrasili božićno drvce u muzeju. Kuglice od stiropora ukrašavali su raznim likovima i crtežima u različitim bojama i šljokicama, kako bi se postiglo pravo blagdansko raspoloženje.

Nakon što su svojim maštovitim kreacijama ukrasili bor, mališane je razveselio Djed Božićnjak, podijelivši im poklone.

U drugom dijelu programa, na priredbi nazvanoj “Božićna bajka” nastupali su polaznici Pop rock škole i pokazali što su naučili u toj glazbenoj školi.

Produkcija glazbenika
- Na produkciji su se predstavili najmlađi polaznici Pop rock škole, a za ovu prigodu sa svojim učiteljima pripremili su božićnu glazbu - kazao je voditelj škole Miroslav Dimić. Mladi glazbenici koji su nastupali u sisačkom Gradskom muzeju imaju između pet i 12 godina, a polaznici su prvog, drugog i trećeg semestra te glazbene škole, odjela iz Siska, Petrinje, Kutine i Ivanić Grada.

Program su otvorili dvanaestogodišnji Domagoj, koji je svirao na gitari, desetogodišnji Karlo i Ivan, koji su također svirali na gitari, te jedanaestogodišnji Marko, koji je pokazao što je naučio svirati na klavijaturama, a odsvirali su Old McDonald. Njihovi kolege iz škole nastavili su program u božićnom duhu, uz tradicionalne i popularne blagdanske pjesme, poput Tihe noći i Zvončića.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?