Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA 10.000 DOLARA

Hoverboard iz Povratka u budućnost postaje stvarnost

Hendo
Foto: Hendo
1/2
22.10.2014.
u 08:51

Hendo Hoverboard lebdi iznad neželjeznih metala i na visini od oko 2,5 centimetara

Hoverboard sličan onome iz filma Povratak u budućnost 2 iz 1989. godine mogao bi postati stvarnost. Na Kickstarteru je pokrenuto prikupljanje financija za Hendo Hoverboard za koji autori iz kalifornijskog startupa kažu da je prvi hoverboard na svijetu.

Sudeći po videu, prototip Hendo Hoverboarda, već osamnaesti, doista radi, ali uz određena ograničenja. Uređaj koristi tehnologiju elektromagnetskih polja koja mu omogućuje da lebdi iznad neželjeznih metala i to na visini od oko 2,5 centimetara. Kako piše Engadget, upravljivost nije baš bajna i to je jedan od problema na kojemu autori trenutno rade. Sadašnji prototip može nositi oko 135 kilograma, a budući će, tvrde autori, moći ponijeti i oko 225.

Prvih 250 ljudi koji na Kickstarteru doniraju 100 dolara bit će nagrađeni petominutnom vožnjom na prototipu, a za 1000 dolara dobit će jednosatnu vožnju s privatnim trenerom. Prvih deset koji pak doniraju 10.000 dolara dobit hoverboard, s tim da se isporuka očekuje oko 21. listopada 2015. godine - što je točan dan kada Marty McFly u filmu stiže u budućnost.

 

>> Ipak ništa od hoverboarda - ovako je to stvarno izgledalo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije