Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRUŠILI REKORD

Apple tijekom prvog vikenda prodao više od 13 milijuna novih iPhonea

iPhone
Foto: Reuters/PIXSELL
28.09.2015.
u 22:48

Apple je premašio očekivanja analitičara, ali su im dionice pale za 1,5 posto

Apple je danas objavio da je tijekom prvog vikenda prodao više od 13 milijuna novih modela iPhonea, 6S i 6S Plus. Time je srušio rekord u prodaji svojih pametnih telefona tijekom prvog vikenda prodaje te premašio očekivanja analitičara, koji su predviđali prodaju od 12 do 13 milijuna primjeraka. 

S druge strane, vrijednost dionica Applea pala je za 1,5 posto, što sugerira da su ulagači skeptični oko Appleovih mogućnosti da poveća potražnju u odnosu na prethodni iPhone, prenosi Reuters.

Prošli model, iPhone 6, prvog je vikenda prodan u tada rekordnih 10 milijuna primjeraka, no to nije uključilo Kinu, gdje je prodaja bila odgođena zbog regulatornih problema.

>> Apple predstavio dosad najveći iPad, iPhone bez velikih promjena

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
09:05 29.09.2015.

Smeće od telefona !!!!!

HR
Hrabraja
09:07 29.09.2015.

Ne kuzim ljude koji kupe iphone jos cifru koju naplacuju. Seljacija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije