Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Francuska policija razbila lanac 'cardsharinga'

cs-txt.jpg
import
27.10.2008.
u 11:00

Francuska policija ispitala je 26 osoba u koordiniranoj akciji čiji je cilj razbijanje tzv. lanca cardsharinga za gledanje kodiranih satelitskih programa. Osumnjičeni se terete da su putem svojih web stranica nudili mogućnost ilegalnog praćenja francuskog satelitskog paketa Canal+.

Uhićeni 50-godišnji muškarac priznao je da je nudio uslugu praćenja kodiranih satelitskih programa iz Canala+ i još nekih europskih paketa.

Akcija je pokrenuta nakon pritužbi tvrtke Viaccess zadužene za izradu sustava kodiranja programa. Policijska istraga trajala je od lipnja, a osumnjičeni su otkriveni putem IP adresa i brojeva satelitskih prijemnika.

"Cardsharing" (u prijevodu dijeljenje kartica) je u posljednje vrijeme vrlo popularna metoda gledanja atraktivnih kodiranih satelitskih programa. Funkcionira na principu povezivanja prijemnika (najčešće Dreambox) putem interneta.

Pojedinci kojih ima u većini europskih zemalja na taj način čak i zarađuju jer u stanovima i poslovnim prostorima imaju servere s velikim brojem kartica za satelitske pakete.

Uslugu nude tako da na svoj server povezuju satelitski prijemnik mušterije koja onda dobiva pristup "beskonačnom" broju satelitskih programa.

(A.Be.)

Želite prijaviti greške?