Majka mi je umrla od ALS-a, a oni su jednu tešku bolest uspjeli svesti na 'Zvijezde plešu'
ALS ne ostavlja nikakvu nadu – od dijagnoze čovjek ima najviše 4 godine vremena do posljednjeg udisaja i izdisaja. To je kao da se rađamo znajući točno kad ćemo umrijeti
Komentari 24
Potpisujem. To je najstrašnija i najužasnija bolest današnjice. Lijeka nema i možeš samo gledati kako ti najbliži umiru u strašnim mukama. Na kraju ne mogu ni disati. Guše se. Užas. i moja majka je umrla od ALS-a. Ovo mi samo otvara rane koje nisu zacjelile kad gledam ove debile kako se polijevaju s vodom a nemaju pojma kakva je to strašna bolest !
Bravo, Edo!
Čovjek je u pravu, jer što bi drugo došlo iz Amerike nego totalna glupost. Bolest se mogla promovirati na koristan i kulturniji način i pomoći oboljelima koliko se može materijalno, iako kako gospodin kaže nema tu neke svijetle budućnosti za oboljele.
s jedne strane je u pravu, s druge strane vecina nas nikad nebi cula za tu bolest
koji bullshit. većina ljudi nije niti znala za ALS, ljudi ukažu na to i sad ih odjednom sve optužujete, samo do neki dan je skupljeno 70 mil dollara u svrhu istraživanja i liječenja osoba (prije toga su mjesečne donacije iznosile neku jadnu cifru od par tisuća dollara). Što je loše u tome da se skrenula pažnja na ALS? žao mi je što je dotični izgubio mater od ove opake bolesti,ali zašto ne pomoći drugima?? licemjerno, jadno i sebično
Bravo!
Ovi komentari ovdje su tipičan hrvatski jal. Slažem se da su debili i da većina zvijezda to doživljava kao foru i za samopromociju, ali neka im, bar doniraju novac i bar će možda i jedno veliko možda s tim sredstvima se pronaći lijek. Meni su isto tako neki moji najbliži umrli od doista ružnih bolesti (rak, alzheimer) i što se mene tiče plešite, pjevajte, koristite samopromociju, ali donirajte novac za istraživanje i borbu protiv ovih dugih i teških bolesti i ne zamjerajte drugima na načinu izražavanja.
Čemu toliko gorčine i mržnje prema tim ljudima koji se polijevaju? Slažem se da je to površno, infantilno i samopromotivno, ali oni nikome ne nanose zlo i štetu. Ipak su skrenuli pažnju na ALS za koji prije toga, osim oboljelih i njihovih porodica , nitko nije čuo. Pa velika je vjerovatnost da iz toga ispadne i neka korist za oboljele od ALS-a.
Kakvo je to glupo pitanje: Koriste li zvijezde ovakve akcije kao samopromociju? Trebaju li promociju Bill Gates, obitelj Kennedy, Rakitic, Ronaldo i slicni ? Stvarno Vecernjakovci, zasto radite prljavstinu iz jedne pozitivne akcije ?
Ok, onda treba vratiti sve donirane milijune donatorima i mir.....
Edo u pravu si, ali nažalost takav je današnji svijet, ak nema svijetala pozornice, nema ni love za istraživanje. Države nađu lovu za telefone, automobile, dužnosnici nađu lovu za zamračiti... Ali za humanitarne svrhe ostanu jedino takve i slične akcije. Mislim da većina koji u ovom sudjeluju imaju dobre namjere (Modrić, Mandžukić...), ali sigurno ima i onih kojima je to prilika da dođu u novine ili TV-e.
Komentatori pokazuju kako nemaju pojma o pojmu. A Edo Popovic bi mogao biti malo solidarniji s drugim ljudima koji su oboljeli od ALSa........................................................................................... S obzirom na to da je bolest najvecem broju ljudi nepoznata americko ALS drustvo je organiziralo IceBucketChallengee da bi upozorilo na bolest. Akcija je globalna. Na taj nacin zele skupiti donacije za istrazivanje bolesti i pomoc bolesnim. U njoj su vec sudjelovali Ronaldo, Neymar, Rakitic, George Bush, Zuckerberg, Bill Gates i obitelj Kennedy te mnogo, mnogo drugih poznatih osoba. Kad se netko polije nominira sljedeceg koji se mora politi. Na listi nominiranih su kako Obama tako Merkel. Kako zapadne novine pisu Obama i Merkel se vjerojatno ne ce politi, ali zato platiti.
Svi mi branitelji imamo osjecaj da nam netko pljuje u lice nakon sto su postavljene cirilicne oznake u Vukovaru. Velika vecina nas Hrvata osjecamo se kao da nam netko pljuje u lice donosenjem "zakona o zivotnom partnerstvu". Ja kao Zagrepcan imam osjecaj da mi netko pljuje u lice kad pisu o nogometu "na Maksimiru". No ovo je prvi puta da cujem da netko ima osjecaj da mu pljuju u lice zbog pokusaja neceg dobroga. Ok, kao I sve dobre nmjere I ova je donekle prostituizirana sudjelovajem nepozeljnih osoba, ali tu se nista ne moze. Nemres pastetu otvorit da se ne pojave vuckovic ili rozga, pa zamislite da ovo prode bez njih.
Bilo bi bolje da je svaki celeb uz video polijevanja snimio i trenutak Internet uplate na račun za liječenje. Ovako to izgleda kao samopromoviranje. Kritika medijima - mogli su uz svaki članak o polijevanju ponoviti broj računa za uplatu, Ovakoo i oni ispadaju žuta štampa koja jedva čeka npr Karabatićku da se polijeva
tužno je uopće i pomisliti da su to zvijezde .. da takvi nekog ili nešto podržavaju još i tužnije..jedina namjera je samopromocija prikrivena tobožnjom humanošću...
Svaka čast Vama Edo i ujedno i sućut za majku. A što ste Vi prolazili tijekom bolesti malo tko zna a još manje razumije. Uopće je moralno dvojbeno a velikim djelom i netično raditi predstave oko bilo koje bolesti, posebicece ne na ovakav estradni način. Imaju li novinari, koji to prate i podržavaju barem neki brzi težaj iz morala i etike?
Morbidno je iskorištavati tešku bolest za besplatnu samoreklamu. Ali čime bi to "celovi" mogli zaključiti, kad im je mozak programiran samo za "slavu", danas više, nego jučer, sutra više, nego danas, bez obzira na moralnu težinu postupaka. Današnje "zvijezde" svih područja (svjetske i naše) imaju jedini uzor u g. Niccolo Machiavelli-ju.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Njihove majke ne umiru edo, oni su ti seoske zvjezde, nemaju ti oni osječaj za tuđu tugu i muku , čak i da im neko umre onibi to unovčili i to debelo naplatili , stoka je to domaća, kobajagi ljudska.......