Branitelji će ponovno moći prijaviti PTSP
Ministar Tomo Medved uspio je sva do jučer disperzirana statusna i materijalna prava branitelja objediniti u jedinstvenom zakonu
Komentari 99
Znači, poslodavac će KAZNENO odgovarati ako nije prednost pri zapošljavanju dao djetetu branitelja??!! Po čemu je dijete zaslužilo privilegiju nad drugim djetetom čiji roditelj nije branitelj? I onda se neki čude što još dan danas plaćamo partizanske mirovine. Po ovakvim nebulozama plaćat ćemo i braniteljske mirovine do 2100. godine.
Apsolutno sam za to tko je stvarno obolio da ima pravo na adekvatnu pomoć. Imam rođaka koji je naknadno obolio i vjerujte nikome ne bi poželio takvo nešto. Čovjek je konstantno na tabletama, ostavila ga je supruga, živi sam kao pas i iskreno se svi za njega bojimo da sebi ne oduzme život. Na žalost ima puno lažnih PTSP-ovaca koji žive normalno, imaju obrte i firme registrirane na supruge i muzu ovu državu. Takve treba maknuti s državnog proračuna, ali da to će ipak ostati utopija.
Danas se u Registru nalazi 504 663 branitelja dok se u njemu kada je predstavljen 2012. godine nalazilo 502 678 imena. Kako je to moguce? Da je Hrvatska imala za vrijeme Vojno-redarstvene , "Operacije Oluja", 500.000 branitelja, danas bi se se Hrvatska zastava vijorila u centru Beograda.
Uskoro ce u HR biti 2 umirovljenika na jednog zaposlenog, dok je vani i do 4:1 u korist zaposlenih :) vrhunski plan vlade!!! Kupimo prnje i bjezmo van dok se moze!!!
Mislim kako ovolika prava najviše štete nanose samim braniteljima. Ne mozemo u hrvatskom društvu imati dvije klase ljudi. To nije pravedno, prije svega prema generacijama koje dolaze. Kako im objasniti to da se nekima povecavaju prava, dok oni moraju u potrazi za egzistencijom napuštati zemlju?
Zakon kojim se jednoj skupini gradjana daju veca prava u odnosu na druge gradjane je krsenje Ustava! Svaki takav zakon treba dati na ocjenu ustavnosti. Ne smiju se donositi zakoni koji po bilo kojoj osnovi diskriminiraju gradjane ove zemlje.
Pravim braniteljima svaka čast. No što je s lažnim? Hrvatsku je "branilo" toliko branitelja da je to čudo. Svojedobno je objavljen broj branitelja koji su stvarno branili Vukovar, ali i broj "branitelja" koji je na osnovu Vukovara dobio razno razne beneficije, a koji je NEKOLIKO PUTA VEĆI od broja onih koju su ga branili. I tko će to platiti? Narod koji već tako i tako jedva spaja kraj s krajem, dok si HDZ ponovno kupuje razno razne šatoraše, stožeraše i ine koji će, po naputku središnjice, a u ime beneficija koje im je dao HDZ a koje MI plaćamo, raditi rusvaj u lijepoj našoj
hahahaha- eto vraća se ono čemu su se svi izrugivali u jugi - subnor, sve više i više partizana, pa sve više branitelja, hahahahaha
A kad ćemo mi koji plačamo poreze moći prijavti PTSP koji smo zaradili hraneći svitu PTSP-ovaca i povlaštenu svitu, ili nam je jedina opcija odseliti iz ove balkanske krčme gdje se ne nazire kraj računa za ono što su bili već nekoliko puta. Recite već jednom kolika je cijena Vašeg "domoljublja" da povučemo crtu.
Šta će biti sa braniteljima koji su godinu, dvije ili više bili u ratu, nije im ništa značajno, a moraju raditi do 65 godine života? Ništa! država će im samo osigurati sahranu uz vojne počasti.
"Na žalost ima puno lažnih PTSP-ovaca koji žive normalno, imaju obrte i firme registrirane na supruge i muzu ovu državu. Takve treba maknuti s državnog proračuna, ali da to će ipak ostati utopija. " poznam takve...okolica Sinja, Hrvace..sve teški slučaji PTSP... u ratu imali petnajstak godina...siromašni, a danas žene im drže OPG_jeve...privatizirali pola sela, a oni godinama dobivaju mirovine i niko im ništa ne može...štite jedni drugog..pa ako neko nešto kaže, odmah je u crnoj kroniki kao lažni branitelj... em ti državu koja tu ne može napravit reda.
Ptsp posljednja moja šansa za veću penziju...pa nek me korumpiraju....
Citam jucer povecan budzet ministarstvu branitelja kako bi se financirali udzbenici djeci branitelja, pa zar im nisu dovoljne mirovine da kupe udzbenike jednom godisnje?? 8000kn mirovine npr. nije dovojno za udzbenike?
Nema boljeg lijeka za ptsp od zaposlenja.Možeš čovjeku dati 4000 kn mjesečno ali tek si mu tada situaciju učinio još gorom,njegovom djetetu dao loš primjer ocu,a njegovim susjedima i poznanicima koji rade dao si frustraciju jer moraju ujutro u 6 na posao da zarade još jednu penziju i td...To nije nikakvo rješenje niti izliječenje,već stvaranje problema,i ta dijagnoza zadnja je stvar kojoj čovjek i društvo trebaju pribjeći...Rad i osjećaj korisnosti najbolja su terapija o put izliječenju.Tko to još nije shvatio nije shvatio ništa...Inače znam neke ljude oboljele od PTSPa,jedan se ubio,neki su stvarno psihički loše,a neki bogami idu redovno u fitnes centar,dižu utege,terapije nemaju...A znam i jednog graničnog,puši dosta trave i mnogo se kladi,ali da mu je posao i obitelj,siguran sam da bi bio dio društva u pravom smislu te riječi...Ali,ne vide svi pored očiju,ne zamjeram im,ne bi tu dijagnozu imao - zdrav- u papirima ni za 15000 kn mjesečno...
To je ok za one koji su stvarno oboljeli. Nazalost, sam siguran da ce biti zloupotreba. Ovo je i predlozeno da netko moze dobiti taj status i nakon toga ce se ta mogucnost ukinuti.
PTSP je nemoguce dokazati. Kod nas svatko tko kaze da ima PTSP, oni mu udare zig da ima i dovidjenja. Inace su u pravu oni koji kazu da je to psihicki poremecaj i da bi im trebalo oduzeti vozacke dozvole, oruzje kao i poslovnu sposobnost. Stovise svima koji su na nekim tabletama za zivce bi se to trebalo napraviti, ali se ne radi. Sto se tice prava djece u odnosu na ostale, eto nama partizana nazad. Opet se ne bira prema sposobnosti, nego po necemu sasvim desetom. Gdje god dodjes neki oblik neravnopravnosti. Ili si zensko, ili si stariji od 30, ili nisi dijete branitelja (mada znamo da ih je vise od pola laznih), ili nemas partijsku knjizicu, ili... Nije niti cudo sto ljudi odavde bjeze. S ovakvim vodjenjem drzave nema naprijed.
Među braniteljima je, nakon rata, došlo do strahovitog socijalnog raslojavanja i neki su riješili nekoliko svojih životnih pitanja, a neki ostali bez ičega - isključite iz te "računice" skoro bezvrijedne dionice iz Fonda branitelja, koji je na rubu jer je pol. vrhuška iz njega prodala dionice INA svojedobno. Dakle, tako nešto više nije moguće popraviti ni jednim zakonom ili forsiranjem ovoga ili onoga jer su protekla desetljeća - može se očekivati već znani rasplet da tko dobio (stan, mirovinu i dr.), dobit će još nešto, a tko ništa nije stekao temeljem godina i godina u Domovinskom ratu, e taj će i dalje imati taj status. Žalostan epilog, ali tako nekako okonča svaka "preraspodjela" među braniteljskom populacijom. Samo par desetina tisuća je "naplatilo" od države sudjelovanje u ratu, ostali su obespravljeni i poniženi po tom pitanju...
Evo, ja neću prijaviti PTSP ali hoću odmah mirovinu jer neću više raditi. Zašto bi radio za partizanske nasljedne mirovine koje primaju djeca od 10 godina ili punio proračun za one koji ništa, osim velike štete ovom društvu, rade na izmišljenim radnim mjestima. Kao u Holdingu napr, kako veli Sandra Švaljek; Ima ih 90%. Očito kršenje Ustava RH, nejednakost svih građana pred Zakonom.
E moj Medvede, kako će se poslodavci prisiliti na prednost zapošljavanja branitelja ako su zbog sudioništva u obrani istjerani sa radnog mjesta u socijalu a do danas nitko od udruženih mafijaških organizacija (HDZ i SDP) nije odgovarao.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
ptsp je ozbiljna psihička bolest i stoga bi oboljelima, radi njihove sigurnosti kao i sigurnosti okoline, trebalo oduzeti vozačke dozvole,oružne listove kao i poslovnu sposobnost. doduše, u tom slučaju naglo bi opao broj oboljelih ili onih koji se tako, zbogbog raznoraznih povlastica, deklariraju.