Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUVI Lisboa ‘14

“Sudar u dvorcu” na festivalu u Portugalu

Matej Meštrović
11.08.2014.
u 13:46

Film o klavirskom genijalcu i (kulturnim) zabludama

        “Sudar u dvorcu” večernjakovca Arsena Oremovića ušao je u natjecateljski program festivala glazbenih dokumentaraca MUVI Lisboa, novopokrenutog festivala kojemu je cilj pokazati sve najbolje s područja audiovizualne produkcije povezane s glazbom: od spotova, dokumentaraca i biografskih filmova.

Film u produkciji Interfilma i Karpo duhovito pokazuje usporednu priču o klaviristu i skladatelju Mateju Meštroviću koji s bendom Sudar Percussion snima album u dvorcu Sv. Križ Začretje te o vlasnici dvorca koja je žrtva loše kulturne politike, ali i vlastitih zabluda. “Sudar u dvorcu” dosad je prikazan kao službeni dio programa ovogodišnjih Dubrovačkih ljetnih igara, Splitskog ljeta i Starigrad Paklenica Film Festivala.

Od jeseni ga očekuju i druga događanja, a bit će objavljen i kao bonus DVD na drugoj ediciji CD-a “Eat Suit” Mateja Meštrovića i Sudar Percussiona.     

>> Središte postaju glazbeni dokumentarci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije