Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijepor oko filma

Anočić ljutit na Mršića jer nije potpisan kao scenarist Kauboja

'04.02.2011., Zagreb - Sasa Anocic, hrvatski  kazalisni, televizijski i filmski glumac, ravnatelj Gradskog kazalista Tresnja.  Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
03.10.2013.
u 16:00

Mršić me izopćio iz priče, kaže Anočić i već najavljuje televizijsku seriju od dvadesetak epizoda

Redatelj Saša Anočić ovih dana užurbano s ansamblom Dramskog kazalište Gavella radi na njihovoj novoj predstavi, drami "Osmi povjerenik" nastaloj prema hit romanu Renata Baretića. Ipak, povod našem razgovoru nije bio projekt u nastajanju, već "Kauboji". Legendarna kazališna predstava (baš je ovih dana imala tristotu izvedbu) autorsko je djelo upravo Siniše Anočića, koji ju je i režirao u Teatru Exit, a ovih dana u kina stiže i film nastao na temelju predstave. Anočić glumi i u filmu, kao i cjelokupna ekipa omiljene predstave, a ovo je prvi put da iznosi svoje mišljenje o njemu.

– Da mogu vratiti vrijeme, nikada ne bih prodao filmska prava na "Kauboje", jer oni su i u kazalištu nastajali s mojim predumišljajem nekog budućeg filmskog života – objašnjava. Ako i jest ogorčen na konačni filmski rezultat, to dobro skriva.

Film nisam gledao

– Priča o "Kaubojima" lijepa je od samih svojih početaka do danas. To je uspješna predstava koja i danas ima svoj život i puno gledalište. Nakon nje krenuli smo i snimati film. Film nisam gledao, a po svemu što sam čuo o njemu, čini se da je solidan, što je potvrdio i način na koji je prošao u Puli. Ono što mene muči u svemu tome su upiti mnogih ljudi. Svaki dan moram odgovarati na pitanja o filmskim "Kaubojima" i obrecati se na ta pitanja. Nalazim se u vrlo nezgodnoj situaciji. Nikako ne želim reći nešto što bi zaprljalo uspjeh filma i pokvarilo radost glumaca zbog ovog filma, jer oni su mi uvijek na prvom mjestu. Ali kao autor "Kauboja" osjećam se povrijeđen, a najviše osjećam žal za onim što je ovaj film mogao – i trebao – biti – objašnjava Saša Aničić.

– Kako je odmicalo vrijeme, redatelj Tomislav Mršić sve se više držao svoje priče i tu sam se našao u nezgodnoj situaciji. Potpisao sam ugovor, a i nisam želio raditi eksces koji bi ponajprije naštetio drugima – tvrdi Anočić.

TV serija od 20 epizoda

Krivo mu je, kako kaže, da ono što su on i filmski redatelj Mršić dogovorili nije poštovano, jer to bi bilo samo za boljitak filma. Postoji li sada, nakon što se film našao pred kinodistribucijom, neki ljekoviti izlaz iz neugodne situacije, pitamo.

Anočić kaže da je već počeo raditi na televizijskoj seriji od dvadesetak epizoda.

– To će konačno publici pokazati što su filmski "Kauboji" trebali biti – zaključuje redatelj, glumac i autor kazališnih "Kauboja" koji su i dalje na repertoaru Exita.

a Anočića je najviše pogodilo to što nije poštovan dogovor koji je postigao s redateljem Tomislavom Mršićem u trenutku kada je prodao filmska prava. Dogovor je bio da će zajedno ući u projekt, zajedno odabrati ekipu i srediti scenarij.

Anočić kaže da je početak bio obećavajući, ali kako je vrijeme prolazilo, tako se odustajalo od dogovora. Tvrdi da je 90 posto scenarija njegovo, a opet, on na filmu nije potpisan kao scenarist ili koscenarist te da se za sudjelovanje nekih glumaca morao boriti pod ultimatumom. – U nekim trenucima bio sam gotovo izopćen iz te priče, a smirivao sam glumce, noćima pisao dijaloge...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije