Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Četvrtfinale

Nijemci na jedanaesterce prošli u polufinale, u devetoj seriji Hector je zabio za pobjedu elfa

Njemačka - Italija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/23
02.07.2016.
u 23:55

Njemačka je u polufinalu Eura. Elf je na jedanaesterce pobijedio azzurre sa 7:6 (1:1), a pogodak odluke zabio je Hector u devetoj seriji. U 65. minuti Nijemci su poveli pogotkom Özila, a izjednačio je Bonucci iz jedanaesterca u 78. minuti

U četvrtfinalnoj utakmici Eura Njemačka je nakon jedanaesteraca pobijedila Italiju sa 7:6 (1:1). Polufinale elfu donio je Hector u devetoj seriji izvođenja udarac s bijele točke. 

Susret u Bordeauxu bio je njihov deveti međusobni dvoboj na nekom velikom natjecanju i ovo je bila prva pobjeda Nijemca protiv Talijana.

U taktičkom nadmudrivanju nakon 90 minuta nije bilo pobjednika, kao niti nakon produžetaka. U 65. minuti Njemačka je povela pogotkom Özila, a izjednačio je Bonucci iz jedanaesterca u 78. minuti.

Nijemci i Talijani pustili su kočnicu tek u posljednjih pet minuta prvog poluvremena. Prvo je Gomezov pokušaj glavom sa sredine šestnaesterca otišao kraj desne vratnice talijanskih vrata, a nešto kasnije pucao je Muller, ali je Buffon s lakoćom ukrotio loptu.

A onda je sjevnulo i s talijanske strane. Jedan odbijanac došao je do Sturara koji snažno puca, a lopta je otišla kraj desne vratnice Neuerovih vrata.

U 16. minuti umjesto ozlijeđenog Samia Khedire u igru je ušao Bastian Schweinsteiger, koji se izjednačio s Kloseom po broju nastupa (37) za reprezentaciju.

Nijemci su u nastavak ušli konkretnije i često su kombinirali u talijanskoj polovici. Nervoza se uvukla među Talijane koji su u četiri minute zaradili tri javne opomene (Sturaro, De Sciglio i Parolo).

U 65. minuti Jonas Hector uspio je probiti talijansku desnu stranu, nabacio je, a lopta se sretno odbio pred Mesuta Özila koji iz blizine prevario nemoćnog Buffona za 1:0.

Nijemci i dalje pritišću. Četiri minute kasnije Gomez je pokušao prevariti Buffona, ali je talijanski vratar sjajno obranio njegov udarac.

U 78. minuti Talijani su izjednačili (1:1). Boateng je neoprezno rukom igrao u svom kaznenom prostoru, a točan s bijele točke bio je Leonardo Bonucci.

Pobjednika su odlučivali jedanaesterci u kojima su Nijemci imali više sreće.

Bastain Schweinsteiger mogao je već u petoj seriji donijeti polufinale, ali je pucao iznad vratnice.

Za elf su zabili Kroos,  Draxler, Hummels, Kimmich, Boateng i Hector, a za azzurre Insigne, Barzagli, Giaccherini, Parolo i De Siciglio. Kod Talijan je Zaza pucao iznad vrata, Pelle je pucao kraj vratnice, dok je Neuer obranio udarce  Bonuccija i Darmiana.

Talijanski vratar Buffon obranio je Mülleru, Özil je uzdrmao vratnicu, a Schweinsteiger pucao iznad vrata.

Njemačka će u polufinalu igrati protiv boljeg iz susreta Francuske i Islanda koji se igra u nedjelju na stadionu Stade de France.

Polufinalne utakmice igraju se 7. srpnja u Marseilleu, a drugom polufinalu u Lyonu 6. srpnja igrat će Portugal i Wales.

Komentara 71

Avatar navijač
navijač
21:00 02.07.2016.

Naprijed naši !!!!

Avatar mihavg
mihavg
20:51 02.07.2016.

Bila u Bordeauxu protiv Spanjolske. Stadion je prekrasan.

KO
kodamesepita
23:55 02.07.2016.

Müller je radnik ! pravi , iskonski švabo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije