Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mandžukić stao na gol

Navijači oduševljeni: Rođen sam u Nici, ali domovina se ne zaboravlja

Deauville, Francuska - Prvi trening hrvatska nogometna reprezentacija odradila je na igralistu u samom sredistu grada. Trening je u cijelosti bio otvoren za javnost i za medije.
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/21
07.06.2016.
u 21:51

- Moji preci su iz Hrvatske - objašnjavao je mladić na mješavini francuskog, engleskog i hrvatskog jezika.

Fino su se "kockasti" zabavili na prvom treningu u Deauvillu, bilo je to zagrijavanje za ono što slijedi. Otvoreni trening na gradskom stadionu popratilo je petstotinjak gledatelja. Ante Čačić naložio je lagani trening, rijetko koji igrač se i oznojio od laganog inteziteta... Bila je to baš revijalna izvedba. Uoči treninga svi igrači su predstavljeni, izlazili su jedan po jedan, a spiker ih je najavljivao. Očekivano, najveći pljesak zaradio je Luka Modrić, jak intezitet bio je i kod predstavljanja Ivana Rakitića...

A prvaci zabave, u završnici treninga kada su naši reprezentativci trenirali s dječacima iz lokalnog kluba, bili su Darijo Srna i Mario Mandžukić. Super Mario stao je među vratnice, a Srna i klinci izvodili trikove pucajući jedanaesterce. Kreće Srna, preskače loptu, Mandžukić ne trza, na drugog klinca se bacio, ali i taj je preskočio loptu da bi treći mirno ubacio loptu u mrežu... Trening je popratilo i nešto naših navijača, obitelj Skoblar živi 80 kilometara od Deauvilla. Stigli su tata i sin Skoblar iz Privlake kod Zadra, legendarni strijelac Josip im je daljnji rođak, te buduća nevjesta Velić iz okolice Trilja.

- Kad smo čuli da je Hrvatska tu, nismo željeli propustiti dolazak u Deauville. Srce uvijek zakuca jače kada se spomene Hrvatska. Ja sam se rodio u Nici, sin mi se rodio ovdje, ali domovina se ne zaboravlja - kaže tata Skoblar.

Mladi bračni par, on u dresu Modrića, ona u dresu Rakitića, također je pratio trening. 

- Moji preci su iz Hrvatske - objašnjavao je mladić na mješavini francuskog, engleskog i hrvatskog jezika.

Cijeli trening bio je pod budnom paskom brojnih zaštitara. Francuski dio budno je motrio što se događa na tribinama, a uz teren je glavnu riječ vodio Krešimir Antolić, Dinamov član uprave, koji je u stožeru reprezentacije zadužen za sigurnost. Hitrog pogleda, brzih reakcija, na trenutke se činilo da se umorio više od naših igrača, Antoliću ništa ne promiče, a posebno spremno je pratio situaciju oko Luke Modrića, koji se najduže zadržao dok je potpisivao autograme.

Komentara 5

JT
Jedan_tamo
22:51 07.06.2016.

Stoljeca su prosla mnoga... zdrav hrvatski _defenzivni_ patriotizam - fuck Nazi! Idemo momci!

SM
sandra.markovic.94695
16:18 08.06.2016.

ah zar opet oko sporta prepucavanja o naciji?? uzas, ajmo gledati nogomet i navijati

DU
Deleted user
12:26 08.06.2016.

Tjerajte od sebe te koji nisu rođeni u Hrvatskoj, a smatraju se Hrvatima. I još ne znaju jezik. To je Oreškovićeva podvala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije