Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik REPREZENTACIJE

Čačić: Rakitiću i dečkima ovo neće zatamniti osjećaje prema domovini

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/10
02.07.2016.
u 20:12

- Čuo sam se s njim. Rekao mi je da, s obzirom što se dogodilo, se gospođa prestrašila i da je jednostavno morao napustiti destinaciju - kazao je Čačić.

Hrvatski izbornik Ante Čačić bio je gost u Dnevniku Nove TV. Izbornika su između ostalog pitali je li se čuo s Ivanom Rakitićem nakon incidenta na otoku Ugljanu?

- Jesam, čuo sam se s njim. Rekao mi je da, s obzirom što se dogodilo, se gospođa prestrašila i da je jednostavno morao napustiti destinaciju. Na svu sreću, nije otišao iz Hrvatske. Ostao je u blizini tako da se nadam kako će ovaj izdvojeni eksces smatrati kao jedno neodgovorno ponašanje pojedinca i nadam se da je tako, prenosi dnevnik.hr.

Svi imaju neke svoje teorije, kojoj ste vi teoriji skloni, skupini huligana ili nekom pojedincu koji je to učinio ne znajući ni tko je u kući?

- Nisam tu da špekuliram koji su motivi toga, najvažnije je da se pronađe počinitelj i vidi koji je to motiv. U svakom slučaju, ne podržavam ni jedan oblik nasilja te isto tako da se opravdavaju jedna ovakva huliganska i vandalska ponašanja. To isto šteti.

Što vam ostali reprezentativci kažu, sigurno ste u kontaktu?

- Svi su, naravno, neugodno iznenađeni. Nakon naporne sezone i Eura s reprezentacijom, svi se vesele malo mira i odmora u svojoj domovini. No, kad se ovako nešto dogodi, onda egzistira nelagoda, ali poznavajući naše dečke i s kojom strašću vole svoju zemlju, mislim da im ovo neće zatamniti osjećaje prema svojoj domovini - rekao je izbornik.

 U petak je Wales priredio senzaciju eliminacijom Belgije. Je li sada žal zbog poraza od Portugala još veća, jer na putu do finala - i povijesnog ostvarenja - stajali bi nam Poljska i Wales?

- Teško je to reći. Danas ne postoji ni jedna država koja ne može naći 15 odličnih nogometaša i napraviti u datom trenutku reprezentaciju da joj se neke stvari i poklope. Najbolji primjer je Island s toliko malo ljudi, a uspjeli su izbaciti jednu zemlju kao što je Engleska - izjavio je Čačić za Dnevnik Nove TV te dodao:

- Naravno da postoji žal zato što je Hrvatska zaista bila dobra, igrali smo kvalitetno i ako se pogleda utakmica s Portugalom, i u toj utakmici smo bili bolji. Ali ponekad se trebaju poklopiti neke stvari, nama se nažalost u toj utakmici nisu. Ali ako smo realni, onda trebamo čestitati našim igračima, napravili smo naše ljude ponosnima. Nažalost, na kraju smo ih razočarali, ali i to je sport i to su emocije.

Komentara 45

Avatar gusjenica
gusjenica
20:59 02.07.2016.

Čačić je počeo lupati kao pravi bubnjar. Zna li on uopće što priča ?

Avatar oliver 7
oliver 7
21:04 02.07.2016.

Opet se javlja ovaj ljigavi Cacic ....aj lec potrcko !

MI
MikiPrdekana
23:57 02.07.2016.

Cacicu, je li ti to Mamic napisao ili si sam smislio? Poltroncinu nesposobna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije