Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Picula o Srebrenici

'Žrtve su prije 20 godina ubijane oružjem, a danas se pokušavaju ubiti šutnjom visoke politike'

Tonino Picula
Foto: Youtube Screenshot
1/2
09.07.2015.
u 11:40

Usvajanje Rezolucije o Srebrenici očekuje se u četvrtak iza podneva u Strasbourgu

Žrtve su prije dvadeset godina ubijane oružjem, a danas se pokušavaju ubiti šutnjom ili cinizmom visoke politike. Međutim, srebreničke žrtve se neće i ne mogu ubiti zaboravom. Zbog toga Europski parlament može biti ponosan na svoj doprinos toj borbi – Rezolucijom koju ćemo danas usvojiti – poručio je zastupnik Tonino Picula, predsjednik Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s BiH i Kosovom, tijekom komemorativne sjednice u Strasbourgu, priopćio je njegov Ured.

Usvajanje Rezolucije o Srebrenici očekuje se u četvrtak iza podneva u Europskom parlamentu u Strasbourgu. Ona je, podsjetimo, jučer odbijena u Vijeću sigurnosti UN-a.

– Ne moramo čekati na tzv. povijesnu distancu da bismo mogli ocijeniti razmjere nekog osobitog događaja – a genocid u Srebrenici to svakako jest. Ono što trebamo spriječiti je da takva prošlost ima budućnost jer danas znamo kako je niz tragedija dvadesetog stoljeća počeo prije sto godina u Sarajevu, gradu nedaleko od Srebrenice. Europsko 20. stoljeće, prepuno ratova i razaranja, na jednak se način i završilo te 1995. u BiH, u Srebrenici – kazao je Picula jutros u svom govoru.

Picula će inače 11. srpnja boraviti u Srebrenici gdje će biti obilježena 20. godišnjica genocida nad srebreničkim Bošnjacima koji su 1995. godine počinili pripadnici tadašnje vojske i policije bosanskih Srba pod zapovjedništvom Ratka Mladića.

>> Rusija stavila veto na rezoluciju UN-a o Srebrenici!

Komentara 2

Avatar nekakav
nekakav
16:22 11.07.2015.

eu parlamentr ima manje nadležnosti od općinskog vijeća u hrvatskoj. nemojte glumiti neke veličine. ne odlučujete o ničemu.

GL
globalsolutions
00:05 14.07.2015.

Picula, šta je sa masakrom koji ste vi političari generirali zadnjih 20 godina, a odnosi se na egzodus Hrvata iz Hrvatske???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije