Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ulaze u eurozonu

Strah od Rusije među Litvancima povećao podršku uvođenju eura

euro
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
31.12.2014.
u 12:55

Rezultati ankete provedene sredinom studenog pokazali su da više od 50 posto stanovništva podržava ulazak u eurozonu.

Litva će od sutra (četvrtak, 1. siječnja 2015) godine uvesti euro. Prema posljednjim anketama većina građana te države podržava uvođenje eura uglavnom zbog sve većih prijetnji koje dolaze iz Rusije, piše EU Observer.

Rezultati ankete provedene sredinom studenog pokazali su da više od 50 posto stanovništva podržava ulazak države u eurozonu. Među glavnim razlozima za podršku građani navode ekonomske koristi i stabilnost.

Litva će sutra postati 19 članica Europske unije koja je uvela zajedničku valutu.

>>'Rusija je teroristička država. Treba je zaustaviti'

Ključne riječi

Komentara 20

XA
xaron
04:38 02.01.2015.

Kad ih Rusi napadnu, bacati će € na vojnike. Dobra ideja, ako imaju dovoljno €.

KO
kojesta
14:34 31.12.2014.

informacija je totalno netocna. litvanci uopce na zele euro, vide sto se zbiva sa euro-zemljama, nisu slijepi. euro im je jednostavno nametnut, to je to. narod ne pita vise nitko.

KO
kojesta
16:24 31.12.2014.

zbog mojih minusa jos jednom detalj: podrsku euru dalo je samo 22% litvanaca, dakle vecina nije za njega, i to s razlogom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije