Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽIVANJE

Rumunji i Grci rade najviše u Europskoj uniji, Hrvati četvrti

radnici
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
26.06.2014.
u 11:47

Najmanje sati na radnom su mjestu proveli Finci i Francuzi

Najnovije istraživanje pariškog instituta Coe-Rexecode moglo bi srušiti česte stereotipe prema kojima sjeverne europske države rade dok južnjaci ljenčare. Rezultati su, naime, pokazali da građani Rumunjske i Grčke rade najviše od svih država Europske unije, a visoko kotiraju i druge tranzicijske zemlje južne i istočne Europe, prenosi EU Observer.

Autori istraživanja bilježili su koliko su radnici sati doista proveli na radnom mjestu tijekom protekle četiri godine. Dakle, nisu gledali samo službeno radno vrijeme, koje uključuje bolovanja, godišnje odmore, štrajkove...

Utvrdili su da su stalno zaposleni Rumunji u 2013. godini radili 2099 sati. Grci su na drugom mjestu, a Mađari treći, dok su Hrvati podijelili četvrto mjesto s Bugarima. Slijede Poljaci, Letonci, Slovaci, Estonci i Ciprani. S druge strane, najmanje su radili Finci (1648) i Francuzi (1661 sati), a slijede ih Šveđani, Danci, Belgijanci, Talijani, Španjolci i Nizozemci. Britanci i Nijemci nalaze se negdje u sredini.

Gledajući vremensko kretanje radnih sati, najveći je pad od 2010. do 2013. godine zabilježen u Finskoj, Francuskoj, Švedskoj i Italiji. Broj radnih sati porastao je pak u Španjolskoj, Nizozemskoj i Portugalu.

>> Financial Times: Hrvatska je nova Grčka, zemlja društvene katastrofe

Komentara 6

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:10 26.06.2014.

Ma radili bi naši radnici i više....Ali za crkavicu koju primaju ima li smisla ???....Za to što primaju nemogu paltiti režiju ni prehraniti obitelj...Robovi u svojoj vlastitoj državi....

DU
Deleted user
12:09 26.06.2014.

Tko vise radi ne boji se gladi ... ili tak nekak

Avatar adko49
adko49
22:19 05.07.2014.

Fotografija kaze sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije