Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakon unije

Kina prva izvan EU koja financira Junckerov plan investicija u Europi

The European Commission's new President Jean-Claude Juncker rings the bell as he chairs the first official meeting of the EU's executive body at the EU Commission headquarters in Brussels November 5, 2014. REUTERS/Francois Lenoir (BELGIUM - Tags: POLITICS
Foto: Reuters/PIXSELL
29.09.2015.
u 09:35

Točan iznos koji Kina planira dati nije objavljen

Kina je prva zemlja izvan EU koja je odlučila financijski pridonijeti Junckerovu planu investicija, tj. ulagačkom planu vrijednom 315 milijardi eura koji je smislio predsjednik EK Jean-Claude Juncker.

Objavljeno je to jučer na visokom gospodarskom i trgovinskom dijalogu između EU i Kine, koji se održava u Pekingu. Točan iznos koji Kina planira dati nije objavljen, no dosad se financiranju plana pridružilo 9 zemalja članica EU, među ostalim i Velika Britanija sa 8,5 milijardi te Njemačka, Francuska, Italija i Poljska sa po 8 milijardi eura.

 EU i Kina potpisali su i sporazum o zajedničkom razvoju 5G mreže.

>>EU zabranjuje kitolov, a Danska ga nadgleda na Ovčjim otocima

>>Nova vizija obrazovanja u EU promiče socijalnu uključivost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije