Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvanredna situacija

Juncker na sastanak pozvao šefove država zahvaćenih izbjegličkom krizom

Jean-Claude Juncker
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
21.10.2015.
u 12:02

"Cilj je sastanka postizanje zajedničkih operativnih zaključaka koji će se moći odmah implementirati", izvijestili su iz Europske komisije

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u nedjelju je na sastanak u Bruxelles pozvao šefove država ili vlada zemalja zahvaćenih izbjegličkom krizom Na sastanak su pozvani šefovi država ili Vlada Hrvatske, Austrije, Makedonije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Tema će biti izbjeglička kriza na "zapadno-balkanskoj" ruti. 

"S obzirom na izvanrednu situaciju u zemljama duž zapadnobalkanske migracijske rute, postoji potreba za većom suradnjom, širim konzultacijama i neposrednim operativnim djelovanjem. Nakon razgovora s više europskih čelnika predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sazvao je za 25. listopada sastanak šefova država ili vlada radi razmatranja izbjegličkih tokova na zapadnobalkanskoj ruti", izvijestili su iz Europske komisije te dodali da će se sastanak održati  od 16.00 do 19.00 po srednjoeuropskom vremenu u Bruxellesu. 

"Nakon sastanka će uslijediti radna večera u sjedištu Europske komisije. Cilj je sastanka postizanje zajedničkih operativnih zaključaka koji će se moći odmah implementirati. Sastanku će prisustvovati šefovi država ili vlada Austrije, Bugarske, Hrvatske, Bivše Jugoslavenske Republike Makedonije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Slovenije. Na sastanak su pozvani predsjednik Europskog vijeća, luksemburško predsjedništvo Vijeća Europske unije i visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice, a prisustvovat će mu i predstavnici Europskog potpornog ureda za azil i Europske agencije za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije (FRONTEX)", zaključuju iz Europske komisije. 

>>Sve priče o izbjeglicama čitajte u našem specijalu Izbjeglička kriza 

>>Izgorjeli šatori u prihvatnom centru za izbjeglice u Brežicama. Pogledajte video

>>Ako svi podignu zidove – ostaje rumunjska ruta

Komentara 3

BU
bubimima
12:29 21.10.2015.

Već bi bilo i vrijeme da se dogovore o jedinstvenom rješenju, jer bez toga će se i dalje ponavljati nemile i nehumane scene kojima svjedočimo na svim granicama kroz koje izbjeglice prolaze. Samo da se opet sve ne svede na "radnu" večeru kao što je dosada bilo.

VE
Velikogoričan56
13:20 21.10.2015.

Kasni se jako puno s ovim sastankom a i sad će najvjerojatnije biti promašaj jer neće biti dogovora. Koliko vidim još se najbolje slažu hrvatska i Slovenija, Austrija je neutralna a Srbija samo gura sve u Hrvatsku. Dobro su naši napravili što štopaju na granici sa Srbijom i puštaju onoliko koliko mogu dalje transferirati u Sloveniju i nešto u Mađarsku.

RO
rotšild
09:40 22.10.2015.

Ako taj kriminalac ne zatvori granice u Grčkoj mi žurno moramo staviti žicu. Makar kasnimo već mjesec dana.Hrvatskom vladaju tzv. korisni idioti. Korisni su za nekog drugog, na Hrvatsku djeluju razarajuće, apokaliptično.. Živio Orban.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije