Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zakon unije

Čaj 'malina-vanilija' koji nema ni maline ni vanilije krši zakon

čaj
Foto: Thinkstock
06.06.2015.
u 23:00

Iako se očekuje da potrošač pročita popis sastojaka prije kupnje, sud ne isključuje mogućnost da označavanje proizvoda dovodi kupca u zabludu

Označavanje hrane ne smije imati zavaravajući karakter, presudio je prekjučer Europski sud pravde u predmetu u kojem je razmatran primjer voćnog čaja koji se u Njemačkoj prodaje pod nazivom "Felix pustolovina maline-vanilije", a maline i vanilije nema ni u natruhama.

Zakon Unije, podsjeća najviši sud EU, zahtijeva da kupac ima na raspolaganju ispravnu, neutralnu i objektivnu informaciju koja ga neće dovesti u zabludu. Iako se očekuje da potrošač pročita popis sastojaka prije kupnje, sud ne isključuje mogućnost da označavanje proizvoda dovodi kupca u zabludu dvosmislenim, kontradiktornim ili netočnim porukama.

>> Zakon unije - Komisija istražuje e-trgovinu jer sumnja da tvrtke same grade zapreke

Komentara 1

TM
trade_mark
08:57 09.06.2015.

hahaha... pa onda mogu maknuti pola proizvoda sa polica!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije