Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šesta obljetnica

Smrću Toše Proeskog prekinuta blistava glazbena karijera

toše proeski
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
16.10.2013.
u 09:30

Njegov izuzetan glas u kombinaciji sa skromnošću osvojili su srca tisuća fanova, a sam Toše uvijek je isticao da pjeva zbog publike

Prošlo je šest godina od tragične smrti makedonskog pjevača Toše Proeskog, koji je u 25. godini poginuo u prometnoj nesreći. Tog jutra, 16. listopada 2007., Tošin prijatelj i vozač, 32-godišnji Georgij Georgijevski izgubio je kontrolu nad vozilom Volkswagen Touareg i udario u teretni kamion na Autocesti Zagreb – Lipovac pokraj Nove Gradiške. Toše je poginuo na licu mjesta, zbog ozljeda vratne kralježnice.

Tošinom smrću prekinuta je blistava glazbena karijera koja je tek trebala doseći svoj vrhunac. Makedonski slavuj, kako su ga mnogi zvali, samo je u Hrvatskoj prodao više od 40.000 albuma, a njegov hit "Srce nije kamen" 2006. bila je najizvođenija pjesma na hrvatskim radiopostajama.

Njegov izuzetan glas u kombinaciji sa skromnošću osvojili su srca tisuća fanova, a sam Toše uvijek je isticao da pjeva zbog publike.

– Ljubav, tolerancija i to da svoj život živimo kao da ćemo živjeti milijun godina to nas čini ljudima – rekao je Toše nakon što je pobijedio na Hrvatskom radijskom festivalu, kao jedini inozemni pjevač kojem je to pošlo za rukom.

Tužna obljetnica njegove smrti obilježava se diljem regije, a i ove je godine održan maraton Toši u čast, u kojem su maratonci krenuli na 1060 kilometara dug put od Nove Gradiške do Tošina rodnog Kruševa.

>>I Dalibor Petko trčao maraton u čast Toši Proeskom

>>Tužna obljetnica: Spomenik i film za neprežaljenog Tošu Proeskog

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije