Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mačo tip

Metroseksualci nisu 
u modi, zamijenili su ih urbani drvosječe

Tomo in der Muhlen
Foto: Nova TV
1/4
08.12.2014.
u 12:00

Lumberseksualci vrijeme radije provode u prirodi nego u šopingu, a zaštitni im je znak brada, kockasta košulja od flanela, veste i čizme

Odlasci na kozmetičke tretmane, depiliranje, redoviti posjeti frizerskom salonu, odijela najboljih modnih kuća, luksuzni satovi i torbe... Sve nabrojeno uobičajene su navike i modni stil metroseksualaca, muškaraca koji vole biti dotjerani i njegovani i čije je stil bio imperativ svim muškarcima koji su htjeli biti u trendu.

Nemarno i rokerski

Tako je barem bilo donedavno jer metroseksualci su prošlost, zamijenili su ih lumberseksualci, odnosno urbani drvosječe. Njihov modni i životni stil sasvim se razlikuje od onog koji njeguju metroseksualci. Brada od nekoliko dana, kockaste košulje, po mogućnost od flanela, pletena vesta, gležnjače i ruksak samo su neki od detalja po kojima ćete prepoznati urbanog drvosječu.

Izgledom odaju dojam kao da su tek izišli iz svoje planinske kolibe ili šume i za ovakav nemaran rokerski izgled ne provode previše vremena pred zrcalom. Modni stručnjaci kažu kako ovakav tip muškarca najviše vremena posvećuju brizi o svojoj bradi, a trgovine razvikanih modnih brendova izbjegavaju. Vole modne buvljake, šetnju šumom sa svojim psom, restorane sa zdravom hranom, a često se i sami prime kuhače.

Časopisi koji se bave modnim trendovima kažu da je uspon lumberseksualaca povezan i sa sve popularnijim pokretom za zaštitu okoliša i otporom prema pravilima odijevanja.

Suživot s prirodom

Životnim stilom i modnim izričajem u Hollywoodu nekoliko se imena uklapa u ovu kategoriju, glumci Ryan Gosling, Chris Pine, Charlie Hunnam, Jake Gyllenhaal, a kriterije koje treba imati lumberseksualac zadovoljavaju i neka imena s naše estrade.

Glazbeni producent Tomo in der Mühlen stilom se sasvim uklapa u ovaj novi modni trend. U jednom intervjuu i sam je priznao da je pokušao nositi odijela i kravate kako bi izgledao poslovnije, ali nije mu išlo i zato je ostao pri svom rokerskom izgledu.

– Moda je za mene igra, bez pravila, trendova i šablona, zapravo uvijek nastojim spojiti nespojivo – opisao je jednom prilikom pjevač Luka Nižetić odnos prema modi.

Baš zbog ovakvog pristupa i modernog ruralnog izgleda koji voli, a ako pri tom dodamo da je Luka i odličan kuhar, zagovornik prava životinja i zaštite okoliša, onda se savršeno uklapa u sliku lumberseksualca. Splitski glumac Slavko Sobin poput Luke njeguje taj naoko nemaran modni stil, a vrijeme najradije provodi u vožnjama biciklom ili dugim šetnjama sa svojom kujicom Scampy. Kada posao od njega to zahtijeva, Janko Popović Volarić rado će odjenuti odijelo, no ipak se ugodnije osjeća u ležernijim kombinacijama koje često uključuju udobne veste i gležnjače.

Komentara 1

LI
liskovaca
15:19 08.12.2014.

pazi, metroseksualci!?!?!? hoće li oni tražiti neka svoja prava??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije