Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29. ožujka u Lisinskom

Matko Jelavić slavi 30 godina karijere: Sinovi su suprugin i moj najveći ponos

Split,1232017. Matko Jelavic i obitelj snimljeni u hotelu Park u Splitu. Na fotografiji:Matko,Marko,Mirjana i Sandro. Foto: Jadran Babic
Foto: Jadran Babic
19.03.2017.
u 13:11

Splićanin će 29. ožujka u Lisinskom proslaviti i 59. rođendan i kaže da je šteta što više nema gustu kosu, ali da ga glas još izvrsno služi

Razloga za dobro raspoloženje ovih dana itekako ima splitski pjevač, tekstopisac i skladatelj Matko Jelavić koji će na 59. rođendan, 29. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održati prvi solistički koncert koji je nazvao po svom najvećem hitu “Majko stara”.

Kraj pogrešnih puteva

– To će mi biti prvi solistički koncert u Zagrebu, koji mi mnogo znači jer označava kraj dugog vremena lutanja i pogrešnih puteva u koje je upala hrvatska glazba. Otpjevat ću tridesetak poznatih pjesama kao što su “Rodija se sin”, “Na plavom Jadranu”, “Pianino”... Mojoj publici nikad nije bilo dosta dva sata pjevanja. Tako će biti i u Lisinskom – kaže Jelavić koji se glazbom bavi od 1974. godine, a krunom karijere smatra skladbu “Majko stara”.

– Ta je pjesma ujedinila Hrvate i ostavila snažan pečat. Još je tako i bit će. To je kruna moje karijere i cijele hrvatske glazbe – smatra glazbenik kojem će se na pozornici pridružiti i 33-godišnji sin.

– Moj Marko vodi grupu Diktatori, pjeva i svira gitaru. Surađuje s Marijanom Banom i jedan su od uspješnijih sastava u Hrvatskoj po broju nastupa u godini. Diplomirao je politologiju u Zagrebu pa razmišlja drukčije od ostalih. Pošten je, temeljit i pouzdan čovjek. Sinovi su moj veliki ponos, mama i tata ih u svemu podržavaju – kaže Matko koji se jednako ponosi i 28-godišnjim sinom Sandrom.

– Moj mlađi junak nedavno je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Splitu, a već šest godina zaposlen je kao voditelj diskoklubova u našem gradu. Vidim da je omiljen među svojom generacijom, cijene ga i vlasnici klubova kao poštenog i radišnog mladića. I djevojke ga obožavaju. Supruga Mirjana i ja zaista smo sretni s našom djecom – priznaje Jelavić koji smatra da ne postoji tajna uspjeha dugogodišnjeg braka.

– Vjenčali smo se jer smo se voljeli i vjerovali jedno drugome. Unatoč tome, prvih desetak godina braka stalno smo razmišljali i razgovarali o našim različitostima. No danas živimo u skladnom braku. Mirjana i ja smo jedno tijelo, to u šali često govorim. Provodimo puno vremena zajedno, kod kuće i na mojim putovanjima u inozemstvo. U svemu smo zajedno – kaže Matko.

Osim sinovima, Matko se ponosi i svojom glazbenom karijerom.

Doživio sam gomilu nepravdi

– Smatram da je to nužno za svakog umjetnika, u glazbi i izvan nje. Sloboda i samostalnost izričaja tada su zajamčeni. Kada se osvrnem, u 29-godišnjoj karijeri napravio sam mnogo. Napisao sam brojne popularne pjesme, proputovao Hrvatskom i svijetom. Uvijek sam se trudio ujedinjavati naš narod. I čini se da sam u tome uspio. Naravno, postoji i tamnija strana takve orijentacije. Od 1993. hrvatska se glazba ruši i uništava. Doživio sam gomilu nepravda, ali nijedna od njih nije me obeshrabrila – ističe Jelavić kojem ne nedostaje inspiracije i nakon tolikih godina aktivne glazbene karijere.

– Znam da me publika želi čuti i nakon toliko godina. Šteta što više nemam gustu kosu i što imam puno sijedih, no glas me služi izvrsno – našalio se na svoj račun odlično raspoloženi Matko Jelavić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije