Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA SAKSOFONSKA SENZACIJA

Igor Geržina: Saksofon i ja – naših prvih 30 godina

igor geržina
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/4
11.09.2015.
u 14:51

Hrvatska saksofonska senzacija, kako ga od milja zovu radijski prezenteri, ove godine slavi okruglih 30 godina od kada svira saksofon, a tim povodom najavljuje veliki koncert 12. listopada u zagrebačkom kazalištu Kerempuh

Saksofonist i skladatelj Igor Geržina diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i specijalizirao se na najpoznatijoj svjetskoj jazz školi Berklee College Of Music u Bostonu.

Imao je čast dijeliti pozornicu s gotovo svim poznatim imenima na hrvatskoj glazbenoj sceni i uvijek je odlično prihvaćen od publike iako mnogi ne znaju da se iza njega krije i uspješna samostalna karijera. 

Poznat je po dugogodišnjim suradnjama s izvođačima poput Massima, Nine Badrić, Jacquesa Houdeka, Tonyja Cetinskog, Dina Dvornika & Songkillersa, Josipe Lisac, Gibonnija, Parnog Valjka i mnogih drugih.

Kao izvođač, autor ili producent sudjelovao je na više od 100 diskografskih izdanja, a trenutačno radi i kao glazbeni producent Jazz orkestra HRT-a. Dobitnik je mnogih glazbenih nagrada, među kojima se nalazi i 8 Porina te 6 nagrada Status za najboljeg instrumentalista godine. Svojom autorskom skladbom ''Dream For The Future'' zatvorio je svečanost inauguracije predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Podsjetimo također, s albumima Metropolis (2012.) i One Click World (2013.) ostvario je izuzetan radijski uspjeh na čak četiri kontinenta u zemljama poput SAD-a, Kanade, V. Britanije, Njemačke, Francuske, Italije, Poljske, Švicarske, Španjolske, Brazila i Australije te je dobio odlične recenzije s obje strane Atlantika. Geržina je jedini hrvatski izvođač čiji se videospotovi emitiraju na LA Jazz TV-u, a obrada svjetskog hita ''Counting Stars'' prvi je instrumental koji se emitira na programu MTV-a. 

Ovaj saksofonist nevjerojatne energije krajem godine izdat će peti po redu samostalni nosač zvuka te je za očekivati da će i novi album biti uspješan kao i prethodni te ponovno oduševiti slušatelje diljem svijeta. Geržina najavljuje i veliki jubilarni koncert koji će održati u kazalištu Kerempuh 12. listopada, a do tada uživajte u skladbi ''Dream For The Future''.

Na svečanom koncertu na pozornici će mu se pridružiti i dragi gosti, kolege glazbenici s kojima je surađivao u svojoj dugogodišnjoj karijeri: Aki Rahimovski, Nina Badrić, Jacques Houdek, Bane – Songkillers, Ervin Baučić, Valerija Nikolovska, Mirza Soul Shadow te zbor Izvor.

Ulaznice za koncert Igora Geržina u Kerempuhu 12. listopada možete kupiti OVDJE

>>Igor Geržina predstavio pravi ljetni hit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije