Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.06.2013. u 12:00

Svi su brodovi bili u vlasništvu Eduarda Vujnovića iz Splita koji državi duguje taj pozamašan iznos

Slavko Linić, ministar financija, ne popušta u uvođenju financijske discipline pa država sve češće ovrhama utjeruje milijunska potraživanja. U sklopu toga u Slobodnoj je oglašena dražba čak deset jahti početne vrijednosti 2,4 milijuna kuna. Svi su brodovi bili u vlasništvu Eduarda Vujnovića iz Splita koji državi duguje taj pozamašan iznos. Zanimljivo je i zašto poreznici proganjaju Vujnovića – zbog nezakonitog korištenja braniteljske povlastice na uvoz jahte. Nije poznato ganjaju li i službenika koji je izdao povlasticu na koju Vujnović nije imao pravo.

Komadina veš pere u svojoj kući osim kad ima ispad

Zlatko Komadina, potpredsjednik SDP-a i primorsko-goranski župan, unio je malo živosti u stranku intervjuom u Globusu. Osokoljen izbornim trijumfom prozvao je predsjednika stranke Milanovića zbog demokratskih deficita priznavši usput da s njime “surađuje samo formalno, ali sadržajno ne”. Potom je Komadina pohvalio Bandića i njegove birače, “apsolutno podupro” Bernadrića i zalijepio verbalnu pljusku riječkom gradonačelniku Obersnelu. Nota bene, Komadina se u razgovoru definirao kao “kombinirani melankolik sa sangviničkim ispadima” koji se definitivno ne slaže s raspravom članova stranke u medijima jer se “veš pere u svojoj kući”. Osim kada je u pitanju sangvinički ispad.

Nazovi Republiku Hrvatsku radi odgovora na pitanje

Goran Radman, ravnatelj HRT-a, na pitanje Poslovnog da komentira ukidanje javne TV u Grčkoj odgovorio je da na to pitanje može odgovoriti samo osnivač HRT-a, dakle Republika Hrvatska. A ona bi nam štošta mogla reći.

Zaboravili zaštititi prošek i na nacionalnoj razini

Ivica Kovačević, predsjednik Udruge Vina Dalmacije, 17 dana prije ulaska Hrvatske u EU službeno je predao specifikaciju za prošek Ministarstvu poljoprivrede. Time je učinjen prvi korak prema zaštiti tog vina, ali ne u EU, o čemu se naveliko pisalo zbog sličnosti imena s talijanskim proseccom, nego u Hrvatskoj. Pokazalo se da prošek zapravo nije zaštićen ni na nacionalnoj razini, što je osnovni preduvjet da bi se tražila zaštita na razini Europske unije. Polako, lako ćemo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?