Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loš potez

Učitelj objavio fotografiju i kaznili ga s gotovo 5000 kuna

Adolf Hitler
Foto: Jens Wolf/DPA/Pixsell
18.02.2015.
u 13:32

Mahmudul Choudhury objavio je fotku s antisemitskom porukom

Britanski učitelj kažnjen je zbog objavljivanja fotografije Adolfa Hitlera s antisemitskom porukom na Facebooku, prenosi Telegraph. Mahmudul Choudhury, 35-godišnji otac dvoje djece, priznao je krivnju.

Choudhury je u srpnju prošle godine na društvenoj mreži objavio fotografiju nacističkog vođe na kojoj je također pisalo "Da, čovječe, u pravu si. Mogao sam ubiti sve Židove, no ostavio sam ih nekoliko kako biste znali zašto sam ih ubijao. Podijelite ovu sliku kako biste cijelom svijetu rekli istinu". Choudhury je ispod fotografije napisao "Da, sad možemo vidjeti zašto".

Choudhuryja je policiji prijavio židovski učenik kojemu je predavao i kojega je prethodno dodao kao prijatelja na Facebooku. Učitelj je kažnjen s 465 funti (oko 4860 kuna), a mora platiti i troškove od 85 funti i dodatnu odštetu od 47 funti.

>> Otkriveno što su jeli veliki diktatori 20. stoljeća

>> Kosovski 'Hitler' na fotografijama zaradi i do 200 eura na dan

Komentara 10

DU
Deleted user
14:41 18.02.2015.

Zar za ovog učitelja ne vrijedi sloboda govora o kojoj se moglo toliko slušati proteklih tjedana ?

OR
=orlando=
14:59 18.02.2015.

Kod nas bi dobio pohvalu

FR
franjo
15:24 18.02.2015.

Ah , zar i u Britaniji plaćaju u kunama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije