Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesretni pregled 2014.

Facebook korisnicima: Ispričavamo se zbog 'Year in review'

Julianne Smolinski,facebook
Foto: Facebook-profil Julianne Smolinski
30.12.2014.
u 14:41

Pregled koji je svakog trebao podsjetiti na lijepe trenutke mnogima je obrisao osmjeh s lica

Facebook je ovih dana uputio ispriku svim korisnicima zbog programa koji omogućuje pregled najpopularnijih osobnih fotografija iz 2014., a koji bi svakoga trebao podsjetiti na najbitnije i vesele trenutke u prethodnoj godini.

Kako se ''Year in review'' generira automatski, odnosno po broju klikova, mnogi korisnici bili su prisiljeni suočiti se s neugodnostima koje su proživjeli, a kojih se nevoljko prisjećaju, piše BBC. To uključuje i fotografije bivših bračnih partnera, prirodnih katastrofa ili umrlih članova obitelji, što je posebno istraumatiziralo korisnika Erica Meyera kojeg je Facebookov ''okrutni'' algoritam podsjetio na preminulu šestogodišnju kći.

– Godišnji pregled stalno se pojavljuje na mojoj stranici. To nije dobra stvar za nekoga tko je u 2014. godini doživio loša iskustva – kazao je Meyer. S neugodnostima se susrela i Julianne Smolinski. Nju je algoritam suočio s fotografijom požara. Naime, ranije ove godine snimila je goruću kuću svoga partnera.

S njima se slaže i Facebookov produkt menadžer Jonathan Gheller koji je poručio da dizajn mnoge korisnike čini sretnima, ali i da treba raditi na njegovu poboljšanju kako se ovakvi primjeri ne bi ponovili.

>>Objavio provokativni status na Božić, a onda je krenula lavina...

>>Prošla tužba protiv Facebooka, svakom će korisniku platiti 10.000 dolara?

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije